U vrijeme paklenih vru─çina i ljetnih pljuskova, Vranja─Źa se pokazala kao odli─Źno penjali┼íte za projektiranje. Nedugo nakon Dedinog uspona 8b+ Severine, Jura i ┼ákalec penju 8b Sisa Fetish. ┼ákalec i Deda tako─Ĺer okidaju 8b u Befani u jednom izletu, a Aco lokalno di┼że ocijenu na 8a+!

Škalec u 8b Lap Dance

Jurici je trebalo nekih 2 vikenda da se u┼ítima u smjer i popne 33-metarni 8b Sisa Fetish. Za liniju komentira da je odli─Źna i jedna od najboljih u Vranja─Źi. Jo┼í s fri┼íko namagneziranim grifovima u detalju, smjer penje i ┼ákalec samo par dana kasnije, ─Źiji eksplozivni tjedan tek po─Źinje.

U petak nastavlja za Buzetski kanjon te penje 8a/a+ Pesimist u Nugli. A u nedjelju mu se pridru┼żuje i ─îorko u Befani, gdje oboje penju 8b Lap Dance. Sini┼ía je smjer ve─ç davno probao, a na dan ga penje iz drugog poku┼íaja, dok ga Deda sti┼í─Źe iz ─Źetvrtog, nakon pada sa ┼íalice u izlazu iz detalja tokom drugog ulaza. Da je ┼ákalec u formi potvr─Ĺuje i opakim flashom 8a smjera u Gorju (SLO) samo vikend ranije.

U lokalnim vijestima, Aleksandar nastavlja ─Źupati rupe po Pokojcu te penje kombinaciju triju smjerova za liniju Zagorski Tarzan, ─Źime di┼że ocijenu na 8a+.