U vrijeme paklenih vrućina i ljetnih pljuskova, Vranjača se pokazala kao odlično penjalište za projektiranje. Nedugo nakon Dedinog uspona 8b+ Severine, Jura i Škalec penju 8b Sisa Fetish. Škalec i Deda također okidaju 8b u Befani u jednom izletu, a Aco lokalno diže ocijenu na 8a+!

Škalec u 8b Lap Dance

Jurici je trebalo nekih 2 vikenda da se uštima u smjer i popne 33-metarni 8b Sisa Fetish. Za liniju komentira da je odlična i jedna od najboljih u Vranjači. Još s friško namagneziranim grifovima u detalju, smjer penje i Škalec samo par dana kasnije, čiji eksplozivni tjedan tek počinje.

U petak nastavlja za Buzetski kanjon te penje 8a/a+ Pesimist u Nugli. A u nedjelju mu se pridružuje i Čorko u Befani, gdje oboje penju 8b Lap Dance. Siniša je smjer već davno probao, a na dan ga penje iz drugog pokušaja, dok ga Deda stišče iz četvrtog, nakon pada sa šalice u izlazu iz detalja tokom drugog ulaza. Da je Škalec u formi potvrđuje i opakim flashom 8a smjera u Gorju (SLO) samo vikend ranije.

U lokalnim vijestima, Aleksandar nastavlja čupati rupe po Pokojcu te penje kombinaciju triju smjerova za liniju Zagorski Tarzan, čime diže ocijenu na 8a+.