Pametniji popušta!

Vijest nikome nije da se na Pokojcu teško napadaju klasici Mali strop i La Bamba, a isto tako je veliku popularnost dobila i jedna rijetko penjana linija, Pepica. Nakon vrućeg ljeta i žestoke borbe, svježa pivica je napokon zaslužena jer ekipa opet izvlači cape iz rukava i svak svoj štand ukopčava!

Domagoj Ivanković je već jedno vrijeme izgledal jak u Pepici – jedan fini bolderski 7b+ sa solidno sitnim grifovima, rupom za dva prsta, jedva-jedvice potprijemom i brutalnim krimpom na izlazu iz stropa. Šećer smjera, doduše, je grif (haha „grif“) koji nema drugog opisa osim plitka udubina za pol jagodice dva prsta s kojeg se namještaju noge i ispaljuje na tramvajac. Tu je Domaču malo falelo frkanje noge na bok i koncentracije v detalju, ali nakon cijelog ljeta pametniji popusta i ukopčava se štand! Čestitke asu 😀

Foto: Luka Tambača

La Bamba 7a+ je smjer poznat po skoku – lagani previs, velka rupa, krimp i „LA BAMBA!“ na tramvajac. Uz atraktivni dodatak „noge u zrak“ Vanja Ilisić uspjeva zadržati rub, popravlja ruke, vraća noge na stijenu i izvlači se prek trbuha u pobjedu! Tu i tam se najde koji viši muž da se fino izduži u detalju pa tak i Mario Mihin bez frke i panike prelazi kombinaciju i piše svoj prvi 7a+!

I to sve nedugo nakon uspona malog stropa, službeno Sedmo nebo 7a. Fini previs, oble šalice, krimp za krimpom i gađanje rupe prek stropa je također pofajtal i Zlatko Bednjanić koji si ovim usponom smjera piše već drugi 7a!

Je, ekipe nema… Ljudi popeli i direkt na pivu! ?‍♂️

Da osim Pokojca postoje i druge stijene, otkrila je Lea Novak koja se neda dole s Vranje peći. Nakon rješavanja 6b duga, pikira se na Zelenu dolinu 7a. Smjer koji je nedavno videl i ozljedu Mihina, ipak ne straši nikog jer se čovjek u međuvremenu vrnul i popel. Pa tak i Lea nastavlja dobri momentum i fajta se u bolderskom izlazu s potprijema u izduženu rupu za tri prsta, slaže noge, križa s lijevom u bolju rupu (ovu betu si pamtim…) i „BAM!“ na oštru šalicu. Tu još treba izdržljivosti i desna peta prek ruba da bi se ukopčal štand u lijevo, ali ženska se neda i popne smjer! Naravno, već je razrađena beta za slijedeći smjer…

Čestitke ekipa 😀 Živeli!

2 Comments

  1. gzr

    Lijepe vijesti i još ljepše je vidjeti da ih netko piše! Samo nastavite, s guštom pratim iz ZG!

  2. Aleksandar

    Gzr, hvala na komentaru! Lijepo je čuti da uživate 🙂

© 2024 SPK Vertikal