Igor Čorko na Ravnoj gori prvi slobodno penje smjer Emilov blues kojeg ocijenjuje 8a/a+.

Prije cca 9 godina na sektoru Botanički balkon, Ivan Vitez je nabušio novu, zanimljivu liniju gdje se naizgled spajaju dvije prevjesne stijene. Brzo se shvatilo da linija nije lagana pa je tako postala otvoreni projekt s radnim imenom Emilov blues. Ime je dano u spomen Emilu Gluhaku, pročelniku stanice Varaždin, koji je prethodne godine imao tragičnu nesreću u talijanskim alpama. U 2022. obilježava se deseta godišnjica nesreće pa ovaj uspon ima i dodatnu simboliku.

Ovaj sektor je više popularan kod dry tooling ekipe zbog opakog nagiba i manjka prirodnih grifova, no ipak ima nekoliko sportskih smjerova ocijenjenih otprilike: 6a, 6b+, 6c, 7a+, 7b.

Čorko prvi put dolazi isprobati smjer tek ovog proljeća. Linija je opaka – intezivni prevjes s krimpićima, koljenima, drop knee- i toe hook-ovima, a sve bez odmora. Čisti bolderaški power-endurance gušt! Trebalo je tu nekoliko izleta i drugi par očiju da se najde beta, a onda još više da se smjer i popne. Nakon teškog fighta ga Deda ipak penje i ocijenjuje 8a/a+, a kak je to izgledalo pogledajte u videu: