Luce idemo u Blagaj na penjački maraton? – Može. Oćemo povesti i Argentinca koji je došao penjati u naše krajeve? – Može. Volim takve dogovore, bez puno premišljanja, kad samo spakiramo stvari i krenemo!

Maraton se održavo na sektoru Rebro 28. 5. 2022. od 10 do 20h. Kako smo u sobotu putovali, stigli smo tek na pola maratona, nakon oko 5 i pol sata vožnje do Blagaja koji se nalazi u blizini Mostara. Do sektora Rebro ima 15 minuta hoda, sam sektor ima oko 50ak smjerova, visine cca 20 metara svaki, ocjena od 4a do 7a+. U maratonu sam sudjelovala sa Hernánom CF, a svaki od nas je popeo oko 13 smjerova u razdoblju od pol dva kada smo stigli do pola osam navečer. Pobjednici u maratonu su bili lokalni asevi, Petar Bekavac i Haris Cerovina, a ovim putem čestitamo svima i zahvaljujemo organizatorima na prekrasnom događaju i druženju.

Smjerovi na sektoru Rebro su skupi :), uglavnom ploče i krimpovi, ali prekrasni. Priroda okolo sektora je prelijepa, te krije još brojne sektore unutar kanjona. Sve ukupno oko 200tinjak smjerova, ocjena od 4a do 8a. Može se spavati na livadi kraj sektora ili, ako ima mjesta, u novo uređenom skloništu, vode kod sektora nema, ali zato ima prije uspona ima rijeka Buna u kojoj se može osvježiti. Slike govore više od riječi, ali koristim još ovu priliku da najavim Blagaj Climbing Festival od 19 do 25 rujna, a program je uvijek bogat raznovrsnim aktivnostima, kao penjanje, slackline, joga, šetnja, ples na svili… Dakle, zabava i dobro društvo zagaratirani: https://tinyurl.com/ymyfb6xd