Završio je i dugoočekivani  prvi Penjački Maraton na Kalniku! Uvjerljivu pobjedu ubrali su Vertikalovci, a asevima
Jurici
i Perici Levatić skidamo kape  dolje – jedini koji su  doslovce penjali 24h – cijeli dan, cijelu noć …. 

Ostatak priče uz fotke u  nastavku….

Ovog vikenda 26 i 27 rujna, je održano jedinstveno penjačko natjecanje na Kalniku koje je trajalo ukupno 24h! Ideja se rodila još tokom ljeta, a kako se takvo natjecanje još nije dogodilo u cijeloj Hrvatskoj, odmah je bila prihvaćena od strane lokalnih penjača i klubova koji su bili i organizatori ovog penjačkog maratona.

 
Okupilo se 35 natjecatelja , uglavnom iz sjevrnohrvatskih klubova. Atmosfera je bila vesela i prijateljska . Cijelu se noć feštalo , svirala je muzika a kuhala se i zajednička večera. Unatoč veseloj atmosferi većina je natjecatelja ovaj dogaðaj shvatila ozbiljnije nego što se očekivalo tako da su mnogi penjali dugo u noć marljivo skupljajući bodove.Taktike su bile različite : neko se odlučio za teže smjerove a netko za lakše. Pokazalo se da je dobitna kombinacija veća količina uz nekoliko težih smjerova.

Dakle, podsjetimo: cilj je bio u 24 sata prepenjati što više smjerova i sakupiti šro više bodova, a smjerovi su se bodovali ovisno o težini. Dodatni bonus donosio je uspon „na pogled“ te noćni usponi koji su bili najzanimljiviji dio natjecanja.

Natjecanje je započelo u subotu u 12 sati a završilo u nedjelju takoðer u 12 sati. Najuporniji su bili braća Jurica i Perica Levatić (Pk-Vertikal) iz Varaždina koji su prepenjali 63 odnosno 61 penjački smjer! Oni su bili jedini koji nisu otišli na spavanje, već su cijelu noć penjali i borili se s grčevima u nogama i rukama ! To je gotovo nevjerojatna količina ako se zna da se u prosječnom penjačkom danu ispenje najviše desetak smjerova. Za petama im je bio Igor Čorko (Pk-Vertikal) iz Varaždina sa nešto manje prepenjanih smjerova ali velikim brojem bodova. Iza njih slijede Emil Mucko & Miro( Pk-Vertika), Alan Križanić (Pulfer), Ivan Pevec (Pulfer)…. Najbolja u ženskoj konkurenciji je bila Ana Brodar (Pk-Vertikal) sa ispenjanih 11 smjerova.


Kad sam drugi dan upitao braću Levatić kako se osjećaju, rekli su sa smješkom na licu:“ Odlično! Sve nas boli! „ 🙂

Ovdije valja spomenuti i  mlade maratonce dvanaestgodišnjeg Bornu Čujića te njegovog dvije godine starijeg partnera Filipa Pečenca, oboica iz Zagreba. Njih su dvojica ispenjala svaki po 16 smjerova od kojih 5 noćnih !

Svi su se prisutni složili da je ovo bio jedan veseo i interesantan dogaðaj koji je ispunio sva očekivanja te oduševio sve natjecatelje. Svatko se borio prvenstveno sam sa sobom i u jednoj poticajnoj atmosferi prije svega probijao vlastite granice. Potpuno je jasno da nitko od njih neće izostati slijedeće godine na još jednom Kalničkom penjačkom maratonu. Do tada uživajte u slikama .

Noćno penjanje

Igor Č. u mraku

Zbrajanje bodova #1

Zbrajanje bodova #2

Asevi…

Asevi na kvadrat`

Natjecateljska ekipa

Chill-out …

Jedini i neponovljivi – Perica i Jurica Levatić

Zahvaljujemo se sponzorima – Himalaya-sport, Iglu-šport, Red-Bull a posebni aplauz ide šefu kuhinje – Stupu – koji se pobrinuo za odličan grah i mrzle pive !