Akcija na Pokojcu!

Dečki iz zapadne frakcije zagorskih penjača – SPK Direkta, pokazali su da im je ostalo još penjačkog umijeća od kad su se odcijepili od nas, čak štoviše počeli su napredovati!? 🙂  Ivan "Ivek" Vitez majstorski se obračunao sa Maskirnim keksom (7c),  a Mario "Muso" Musulin nije ostao dužan susjednom Malom Princu (7a+/b). Naravno, radi se o klasicima na voljenom Pokojcu. Obojici su to najteži usponi do sada. Čestitamo!

Ne zaboravimo ni našeg, po penjačkom stažu, friškog asa  Domagoja "Domača" Ivankovića koji je  "prodriblao" Crvenog (6c). Nije mu prvi 6c, ali je prvi na zagorskom tlu – tek ga sad priznamo 🙂

P.S. Kompleti koji vise u smjerovima na Pokojcu (ali i na drugim penjalištima općenito) obično su ostavljeni tamo namjerno, pogotovo ako ih je više u nizu. Pišem to zato jer se nadam da je netko one u Prste lomim… uzeo misleći da su zaboravljeni, a ne da se radi o običnoj kraði (i to loših starih kompleta!).

Akcija na Pokojcu !

Na već pomalo zaboravljenoj Velikoj stijeni na Pokojcu unazad par mjeseci nekolicina Vertikalovca
 (Jura, Pero, Čorko i David) zamijenila su nakratko penjanje s poljodjeljstvom – primili su se krampa i lopate, obrezivanja voćki i grmlja a „nabrijavali“ su se serijom Plodovi zemlje.

Uredili smo dvije „gredice“ koje vode prema stijeni a posadili smo ukupno 7 smjerova od kojih su 5 komada bila ubrzo i ispenjana ! Skicu ćemo objaviti naknadno; pa krenimo s najlakšim linijama :

Perica L. je autor smijera Leteći gemišt ( 6a+)
Jurica L. je autor vjerojatno najbolje linije – Majstorov čošak (7c/c+)
Igor Č. zabušio Imam problem – (7a+/b), Psiho – (8a) i Mjesečina – (8a+)
David K. je zabušio dva smjera koji su još projekti.

Ocijene,naravno, čekaju još na korekciju….Trenutno akcija spitanja još traje, tako da će sigurno biti novih linija!

(više…)

Komentiraj