Kako je ovo prvo prvenstvo održano od strane novog Hrvatsko Sportsko Penjačkog Saveza, sretni smo što smo imali predstavnike, obzirom da situacija za treniranje zadnjih nekoliko mjeseci i nije bila pogodna zbog epidemioloških mjera.

Prvenstvo Hrvatske u disciplini Boulder održano je proteklog vikenda 5. – 6. lipnja 2021. u dvorani Fothie u Zagrebu. U subotu je bilo organizirano natjecanje za mlađe uzrasne kategorije, dok u nedjelju za seniore.

U kategoriji MINI CICIBANI naš najmlađi član Viktor Barić, 6 godina, osvojio je drugo mjesto i tako uzeo prvu medalju za SPK Vertikal u mlađoj uzrasnoj kategoriji ikada. Čestitamo mu i želimo što uspješnija sljedeća natjecanja! Viktoru ne nedostaje motivacije za dalje. Bravo!

Viktor na postolju

U kategoriji MLAĐI KADETI nastupio je naš Jura Čorko, koji je ukupno osvojio 9. mjesto u svojoj kategoriji. Smjerovi su bili dosta zahtjevni , no naš Jura se „fajtal“ do kraja. Spreman je dalje za nove pobjede uz puno motivacije nakon natjecanja. Bravo!

Jura u boulderima

U nedjelju su na rasporedu bili naši SENIORI Aleksandar Zagorec i Luka Kaličanin. Dečki kažu da nisu puno očekivali obzirom na manjak treninga zadnjih mjeseci u dvorani i nedostatku iskustva, ali su se potrudili pripremiti najbolje što su mogli.

Svi natjecatelji (prijavljeno 43) su penjali 5 problema u kvalifikacijama, a u finale ulaze top 6 (ovog puta ih je bilo 7 radi izjednačenja). Ti boulder problemi nisu ni blizu slični onome što dečki treniraju kod nas u dvorani, tako da je bilo izazovno. Flash-ali su prvi problem koji je ispao lagani naspram slijedeća 4, u kojima je bilo svega.

Napetoj atmosferi dodatno je pridonijelo odbrojavanje –  5 minuta za riješiti boulder problem i 5 minuta odmora u izolaciji. To se pokazalo napornim i fizički i mentalno, no naši dečki dali su sve od sebe. Oboje su dijelili 14. mjesto, a ukupne rezultate svih kategorija možete potražiti na stranici Rafoasu.com.

Kažu dečki da je bitno je da su tu, reprezentiraju klub te su puni motivacije i volje za daljnja natjecanja. Uskoro i očekujemo prvenstvo u disciplini TEŽINSKO.

Čestitke još jednom svima!

Piše: Nana