Prošlih tjedna su Vertikalovci Marjan, Zec i Božo popeli svoje prve 7-ice !! Ekipa je na  Kalniku popela Blezer – (7a) . Na Pokojcu su sljedeći popeli sljedeće, pa iz toga sljedi sljedeće  🙂
         IvekCrveni (6c)
         Marjan L.- Osmi dan (6b+) iz drugog pokušaja
         Ljubomir S.St. Gera line (7c)
         Jurica L.Tudum (7c)
         David K.Tudum (7c), Udaljeni horizonti (7a+)

Ekipa je sudjelovala na legendarnom Vanka Regule gdje je Emil M. osvojio 3.mjesto u disciplini Deep Water Speed Climbing, penjalo se jos i u Splitu, na Hvaru….
Igor Č. je momentalno u Dolomitima, jedan dio ekipe u Paklenici pa očekujem ubrzo nove penjačke novosti !

    Takoðer valja spomenuti i dvojicu Vertikalovca – Marajana i Iveka koji su se vratili iz Chamonix-a gdje su pokušali osvojiti drugi najviši vrh Europe – Mont Blanc  4807 m . Njih i ekipu je na cca 40 min  do vrha uhvatilo nevrijeme te su savjesno  odlučila na silazak s planine. Koliko je bilo loše vrijeme možemo samo zamisliti jer su dvojica Varaždinaca koji su odlučili nastaviti dalje, zapela u oluji na vrhu gdje su morali nenadano prenoćiti !!!
Jedva su izvukli živu glavu nakon pothlaðenosti,smrzavanja i intervencije spasilačke službe ali je jedan zbog kritičnog stanja zadržan u bolnici. Nadajmo se da neće biti ozbiljnih posljedica a dečkima možemo  zaželjeti više sreće drugi puta .