Stiže nam možemo slobodno reći najveće i najiščekivanije penjačko natjecanje na ovim prostorima, finale Petzl BLOK lige! 

Nevjerojatno je da smo došli do našeg desetog finala, a nama je posebno drago da nas je svake godine sve više i više. Jubilarno 10. finale održat će se ove subote 9.3. 2019 godine u dvorani Fothia Velesajam, s početkom u 12 sati. Startnina za finale je 50kn, a brojna ekipa postavljača pripremit će 60ak smjerova svih težina. Zabava i dobro penjanje su zagarantirani!

Nevjerojatnih 50.000 kuna sponzorskih nagrada i goodiesa! 

Najavljujemo iznimno bogati fond svih nagrada i goodiesa koje dijelimo od nevjerojatnih 50.000 kuna! Da, dobro ste pročitali 🙂

Bim Sport, naš dugogodišnji sponzor, potrudio se da 10 godina BLOKa obilježimo najvećim nagradnim fondom dosad viđenim na Hrvatskim dvoranskim penjačkim natjecanjima!

Petzl i Rock Empire nagrade za ukupne pobjednike lige ostaju kao i prošlih godina – odlična Petzl užeta (Volta 9.2mm i Contact 9.8mm) za pobjednike Pro i hobby kategorija, te Rock Empire pojasevi/kompleti za Rekreativu. Ostatak bogatog fonda ćemo raspodijeliti malo širem krugu ljudi. Nije Božić ali je vrijeme darivanja! 🙂

Veliko hvala i naklon do poda Bim Sportu! Natjecatelji, budite strpljivi i vedri tokom fotografiranja za sponzore!

Raspored finala

12:00 Početak prijava
13:00 Uvodna riječ i grupno fotografiranje
13:30 Početak kvalifikacija
17:00 Kraj kvalifikacija
17:30 Objava finalista (na RafoAsu.com)
18:30 Predstavljanje natjecatelja i ogled smjerova
18:45 Početak finala
20:30 Dodjela vrijednih nagrada i fešta

Finalna tekma – pravila

Posljednja tekma BLOK lige ima ima format kvalifikacija i finala. Kvalifikacije se penju jednako kao i sve druge tekme. U kategorijama Pro (Muški i Žene) i Hobby (Muški) najboljih 6 odlazi u finalni ogled, gdje se penje po sistemu tri problema uz 4 minute penjanja i 4 minute izolacije, odnosno u formatu klasične natjecateljske boulder tekme. Nakon finala RafoAsu zbraja tri najbolja rezultata od četiri održane tekme i proglašavamo ukupne pobjednike lige te dijelimo vrijedne Petzl nagrade.

Prisjetimo se kako nam je bilo prošle godine na finalu:

Novosti – Masters kategorija

Nakon brojnih upita uvodimo posebnu Masters kategoriju na finalnu tekmu ove sezone. Jedini kriterij za ulazak u ovu kategoriju je da imate navršenih 40 godina do finalne tekme. Masters kategoriju ćemo težinski smjestiti između Rekreativne i Hobby kategorije, na način da se s istima dijeli po 10ak smjerova.

Ovu bonus kategoriju uvodimo experimentalno samo za ovo natjecanje, a ako se pokaže posjećenom i kompetitivnom, razmotrit ćemo trajno uvrštavanje u BLOK ligu. U kategoriju Masters možete se dodatno prijaviti uz Vašu postojeću kategoriju, no imajte na umu da ćete imati 10ak smjerova više za penjanje! Masters kategorija nema finala.

Rezultati – RafoAsu.com

Od ove godine imamo sistem RafoAsu.com za bilježenje rezultata tokom tekme te pregled svih rezultata. Tokom tjedna ćemo objaviti kratak osvrt i analizu rezultata, a dotad pogledajte trenutno stanje na sljedećoj poveznici: https://rafoasu.com/BLOK/blok_rezaUKUPNObezTZstatic.php

Ekipa, hvala Vam svima što nakon svih ovih godina u tolikom broju dolazite na dobre treninge inaša  zimska BLOK druženja. Vidimo se ove subote u 12 sati!