Na ovogodišnjem maratonu sudjelovalo je 37 parova. Ukupno se popelo 1 170 smjerova (prošle godine 1 528), najteži uspon je i ove godine 7c (2021. Marko Rožman penje Starfucker), i to Crna Kraljica koju je popeo Petar Gojtanić.

Natjecatelji Penjačkog maratona Kalnik 2022.

Naši Vertikalovci su i ove godine stali na postolje u dvije kategorije; Jurica Levatić (s Marcom Francescom Ristićem) zauzeo je 2. mjesto u muškoj kategoriji s ukupno 3 955 bodova i 77 ispenjanih smjerova. Luka Kaličanin i Roko Labrović bili su 8.

U mješovitoj kategoriji Perica Levatić i Ana Pavić također su zauzeli 2. mjesto s 800 bodova i 25 ispenjanih smjerova. Odmah do njih na postolje su stali Nikola Šafarić i Ivanka Lenac s prikupljenih 725 bodova i 27 ispenjanih smjerova. Lana Hohnjec i Lovro Janžek bili su 9., Dina i Miljenko Kraljić 10., Lucija Savić (i Filip Morić) 12.

Jako nevrijeme koje nas je pogodilo u večernjim satima mnogima je poremetilo planove. Nakon jedno 3 sata pljuštanja i pokoju pivu u domu na Kalniku dio natjecatelja je nastavio penjati i skupljati +10 noćnih bodova. Stijena k’o da nije niš’ padalo!   

Bravo svima! ?  

Kak nam je još bilo možete vidjeti na Facebook stranici Penjačkog maratona Kalnik.

    Sponzori Penjačkog maratona Kalnik 2022.

Sara Vurušić ?