I to, bome, jedno od boljih!

Za produženi vikend su se Čorko i Škalec uputili u Dolomite, točnije na prijevoj Passo Giau, s namjerom da popnu smjer C’est plus facile – 8a u stijeni Nuvolau. Pošto je stijena na suncu do 13-14h, a toplinski val je očito došao i do hladnih Dolomita, ipak se odlučuju za malo lakši smjer desnije u istoj stijeni. Smjer nepoznatog imena (N.N.) po ocjenama izgleda ovako: 6c, 6b+, 8a, 7a, 7b. Uobičajena praksa je da se prvi dan probaju teže dužine pa nakon dana odmora ili sljedeći vikend smjer popne slobodno u cijelosti, ali dečki su shvatili da je život prekratak i da nemaju vremena za takve gluposti – Čorko penje 8a iz drugog pokušaja, a Škalec na flash!

Čorko na apsajlu kroz 8a dužinu

Nakon dana odmora, odlučuju se za smjer Mururoa (7a+, 7a+, 7a+, 7b, 7a+, 6c, 6b) u stijeni Torre di Mezzaluna. Područje u kojem se nalazi ova stijena se zove Vallaccia i jedno je od ljepših mjesta u Dolomitima. Autor smjera je Rolando Larcher – pametnome dosta! Dečki su jednostavno oduševljeni etikom i stilom bušenja gore navedenog autora, dužine od 30-35m imaju 6-7 spitova. Ovog puta Čorko prolazi sve iz prve, a Škalec je morao ponoviti prvu dužinu – kaže da je bio smrznut ujutro, a zapravo se usr’o. 🙂

Smjer Mururoa, sva sreća da bolje penju nego šta fotografiraju…

Za kraj se odlučuju posjetiti sportsko penjalište Malga Ciapela gdje Škalec penje 7a+ i 7c na ‘sajt’, a Čorko upisuje jednu pivu i 2dcl vina – treba malo uživati i u odmoru.