Prije koji vikend uputili smo se na naš lokalni Pokojec s mladom generacijom Vertikalovaca u pratnji Nede i Aleksandra. Po pokojskom zakonu, ekipa se naredala na klasicima među friškim penjačima u prirodi: 4a Frodo, 5a Štrukla, 6a Pukotina. Veliki osmjesi i cukanje rukava za “Još!” i “Kad idemo opet?” pokazuju kako i klinci kuže koja je zapravo poanta svog tog treniranja po dvoranama, a mi smo uzbuđeni vidjeti kak rasturaju!

Opaki zamah u rješavanju lokalnih klasika ipak uzimaju najstarije curke: Lena Popović, Jana Garojević i Lucija Jertec. Prije svega 3 mjeseca upisuju svoje prve 6a, 6b i nastavljaju tražiti limite. Jana iznenađuje brzim usponom 6c Crveni koji zatim suvereno rješavaju Lena i Lucija. I dok Luce traži bete u 7a+ Heretik i 7a Trešnjin cvijet, Lena isprobava mali strop. Nakon samo 3 ulaza, Lena Popović ukopčava štand 7a Sedmo nebo i postaje najmlađa Vertikalka sa 7a upisom! ? ?

Cure se slažu da tu još nikako nije taj limit i prevrču vodič za težim ocjenama i cool linijama… Velike čestitke i podrška!!! Jedva čekamo daljnje upise 😉