Ljeto se provelo u spasu hlada Vranjače. Čorko buši i penje nove linije, pridružuju mu se Škalec i Adam Ondra. Aleksandar (Petzl, BIM Sport) reda 8ice i vodi sa sobom novu ekipu.

Kad ne roka u Dolomitima, naš Deda ljetne dane provodi na svom igralištu – u Vranjači. Prošle godine je nabušil novu impozatnu liniju koja prelazi u projekt. Ulaz ispada jedan od zeznutijih 7a, a produžetak broji težinu 8b+. Čorko ga početkom 8. mjeseca penje FA i daje naziv Lepa Brena!

U međuvremenu Škalec buši svoju jednu i jedinu liniju u Vranjači – Čoko moko. Po FA usponu predlaže ocjenu oko 8a+, a Deda nakon svog uspona javlja 8a. Sinišina lista broji i: 8a+ Cicciolina, 8a+ Labavi ume da zabavi, 8a Produžena čuna, 8a Striptizeta.

Aleksandar (Petzl, BIM Sport) lovi nekoliko izleta i reda klasike: 8a (2nd go) Sky hooker, 8a Penthaus, 8a/a+ Mia, 8a Striptizeta, 8a Nabije vas šepavi Deda. U jednom navratu mu se pridružuje i nova ekipa: Jana, Lena, Lucija i Petar, koji ulaze u 7a Velebitski golemash. Ostaju oduševljeni penjalištem, a Lena uspijeva i slaviti send!

Ovoj dobroj vibri se pridružuje i Adam Ondra. Prije nekoliko godina je čul za ovo naše ludo penjalište pa je i išel popesti smjer Mia za vranjačin prvi 9a. Ostal je oduševljeni i s idejama o novim linijama pa se ove jeseni vraća bušiti te penje 9a A Je To. Između ostalog sighta smjerove do 8b+, uključujući i Dedinu novu Lepu Brenu. A za Čorkov rođendan nam poklanja i prvi hrvatski 9b smjer B je to! Video uspona u kojem se pojavljuje Deda i kojeg je pod fuš snimal Aco dolazi na Ondrin youtube kanal uskoro, a u međuvremenu vidi njegovu instagram objavu o ovom pothvatu: https://www.instagram.com/p/CyDqm72Ithe/?img_index=1

Adam Ondra, 9b B je to