U apsolutno bombastičnom vikendu, kad kiša i loši uvjeti na Pokojcu nisu davali puno nade, naši asevi Domač i Luka potežu za dizanje ocijena! A u drugim vijestima, Deda provodi uskršnji vikend sunčajući se na Malti.

Nakon žestoke borbe sa 7b+ Pepicom prije koju godinu, Domač se baca na posao u Maskirni keks – sad već klasik za lokalce koji ganjanju svoj prvi 7c. Prošle godine je nakužil betu i imal nekoliko dobrih ulaza, u kojima se već i padalo na sloperima u izlazu. Ali sezona je pobjegla i projekt je moral pričekati… Tu se preko zime Domač baca na 7b-eve u Kompanju, Čikoli i Pakli. S friškom snagom, izdržljivosti i bistrije glave, vraća se na Pokojec u ranim danima proljeća kad su još vrijeme i uvjeti klimavi.

Tak je i ovaj vikend nakon dobre kiše stijena izgledala prilično slinavo, rupe vlažne, a nigdje ni friškog zraka. Ali ipak: “Nema loših uvjeta, samo loši penjači”! Ivanković nakon zagrijavanja i izvidnog ulaza prolazi detalj, šamara slopere, izvlači se preko ruba i ukopčava svoj prvi 7c, Maskirni keks! Nedugo nakon, Kaličanin stišče zube pa i rupe i krimpove u svom projektu od prošle godine. Prvi ulaz nije išlo, ali Luka ne popušta i odrađuje dobar fajt za uspon 7c/c+ Khevenhillera i dizanje ocijene! Čestitke dečki 😀

 

U ostalim vijestima, Čorko se u pratnji familije i Čuje upućuje na Maltu. Nakon privikavanja na tamošnje transportne sisteme (vidi videe), ipak nalazi penjališta i baca se na posao.

 

 

Malta je dom fantastičnim prevjesnim stijenama do nekih 20-ak metara sa stilom penjanja u kojem Deda uživa. U kratkom posjetu, Čorko prvi dan penje 7a, 7b na pogled i 8a iz druge. Nakon dana odmora, rokanje se nastavlja sa 7a na pogled, 8a iz druge i 7c (koji bi bio na pogled, ali dijeli ulaz sa 8a)!