Ovog vikenda Igor Čorko – Deda je popeo svoj treći smjer ocjene 8c!

Radi se o smjeru Helikopter v pošasti – 8c u Pajkovoj strehi, koji je kombinacija smjerova Helikopter v omaki – 8b i Osapska pošast – 8c.

Nakon par godina projektiranja, ove nedjelje se Deda iz prvog pokušaja prošetao kroz smjer i time upisao svoj treći 8c, što je i ujedno i peti 8c za SPK Vertikal (Jurica Levatić x2). Valja napomenuti da je Deda pri projektiranju znao i po dva puta u danu popeti prvi dio smjera – Helikopter v omaki ocjene 8b (makar će on reći da je to 8a+, a na dan uspona kaže da mu se činilo kao 7c… 😎).

Detalj u gornjem dijelu smjera

Podsjetimo:

2015.g. Osapska pošast – 8c ( s 45 godina )

2020.g. Strelovod – 8c ( s 50 godina i 2 godine nakon frakture ruke i obje pete )

2022.g. Helikopter v pošasti – 8c ( s 52 godine )

Dokaz je to još jednom da upornost, volja i odricanje čine čuda u životu ili barem penjanju. Neka ovo bude inspiracija mlađim generacijama koje nikako da preuzmu štafetu, ali bez brige, nema žurbe, može Deda još neko vrijeme nositi štafetu 😉.

“Volja, volja, volja i uredan sportski život!” – N.J.R.

Dodajmo ovome i vijest od prošlog vikenda kada je Čorko napravio prvo ponavljanje smjera Karabintim – 7b (točnije prvih pet dužina) koji se nalazi u desnom dijelu Anića kuka u Paklenici. Sve dužine je popeo na on-sight, osim četvrte i neugodne 7a+ dužine koju je popeo iz drugog pokušaja.

Karabintim se u gornjem dijelu spaja sa smjerom Brahm, a baš iz tog razloga se Igor odlučio ne popeti smjer do kraja i time sačuvati šansu da ostvari svoj dugogodišnji san – s 55 godina na on-sight popeti Brahma. Rešpekt! 🤞

“Karabintim” – 7b, 300m

Više informacija o smjeru Karabintim: https://pk-vertikal.hr/novi-smjer-u-anica-kuku/#/