FotkeU prvoj sezoni Boulder lige od kontinenta održano je 5 natjecanja, u periodu od siječnja do lipnja, od otvorenja u Fothii , pa redom Podsused, Varaždin, Penjački centar Zagreb te finale opet u Fothii. Na svakoj tekmi je bilo izmeðu 30 i 50ak ljudi, dok je sezona imala ukupno 83 natjecatelja – 17 žena i 66 muških.

Odlike prve sezone BLOK-a su svakako opuštena i ugodna prijateljsko-kompetitivna atmosfera, sa spektrom smjerova za sve razine, od početnika do naših najjačih penjača. Takoðer, valja dodatno pohvaliti i visoku kvalitetu smjerova, za koje su zaslužni postavljači smjerova – Alan Križanić, Jurica Levatić, Ivan Pevec, Krešimir Morić, Jagor Čakmak, Igor Čorko, Vedran Juričan, David Koljnrekaj i Tomislav Habulin.

Sezona je i odlično popraćena sponzorima, kojim ase ovim putem još jednom zahvaljujemo na podršci! Sponzori su bili redom: Vrhunac d.o.o.i Ethno 1 sa sponzorstvima na otvorenju u Fothii, Himalaya sport, Matis d.o.o i Red Bull odlično su podržali tekmu u Varaždinu, te Penjački centar Zagreb i Mantle sa tekmom u PCZ-u. Od prikupljenih startnina osigurane su BLOK majice za sve dosadašnje natjecatelje (svoju majicu možete pokupiti u Fothii ili se javite Juri).

Liga je odlično prihvaćena, kako sa brojem natjecatelja tako i sa gledateljstvom. Otvorenje je popratila i Hrvatska televizija, i nadamo se da će popularnost i razina BLOK-a dalje samo rasti. Sljedeća sezona sprema se već na jesen – u planu je sa drugim kolom početi u 10. mjesecu, te završiti sezonu do početka trećeg mjeseca, da osiguramo dobar motiv za treninge kroz zimu i da ne krademo sunčane dane penjačima željnim prirode!

Nakraju treba zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji BLOK-a, prije svega Jurici Levatiću, koji je bio glavna organizacijska snaga ove lige, uz već spomenute postavljače smjerova. Takoðer, veliko hvala svima koji su fotografirali tekme(nažalost, neznam vas sve poimence) i svima ostalima koji su na bilo koji način pripomogli da se ova inicijativa ostvari.

Fotografije sa dosadašnjih tekmi:
Fothia(otvorenje) , Varaždin , Podsused , PCZ , Fothia(finale) .

Za kraj, najveća hvala svima koji ste se natjecali i svojim dolaskom podržali ovu ligu!
Vidimo se svi skupa u sljedećoj sezoni!
Pozdrav 😉