Sara Vurušić popela je Maskirni keks (7c).

Ova novost me ostavila bez teksta. Znači, Sarin najteži uspon do prije neki dan je bio 7a+. I to jedan. Danas je 7c. I to kakav. Maskirni nije šala, svi to dobro znamo. Tetiva se buni od same pomisli na skromnu rupu za 1 prst u detalju.

Dakle, Sara je namjeravala penjati Trešnjin cvijet (7a), ali u smjeru trenutačno obitava puh, pa je iz simpatije prema dotičnom potražila drugi projekt. Više iz šale probava Maskirnog. Samo 3 izleta kasnije, popela je smjer. Di je tu logika ljudi moji? To još nisam doživel, pogotovo ne na Pokojcu. Ima nas više “jakih muži” koji smo Maskirnog napadali i opsjedali cijela ljeta i na kraju dok smo iz 68. pokušaja na jedvite jade popeli smjer, mislili smo da smo kraljevi svemira. Čak smo se napiti morali od taštine i ponosa. Sad nam jedna mala u Lynn-Hill-It-goes-boys-stilu pokaže kak se to zapraf dela. Kaj reči? Bravo Sara! Od srca nam je drago! Dabog nam još 100put tak pokazala.

Dok ovo pišemo, Siniša, Sarina lošija plovica, moli boga da Sara ne odluči čačnuti njegov projekt na Pokojcu. “Sad ti treba kilometraže, penji lakše”, mulja ženu da sačuva ponos.

Kolko nam je poznato, nakon legendarnelih Maje Roboz i Jani Zoraj, Sara je treća žena koja je popela Maskirni.