Već po tradiciji, članovi PK Vertikala osvojili su gotovo sve što se dalo osvojiti na još jednom odličnom izdanju Pakleničkog festivala BWSC.

bwsc

 

Festival je ove godine uveo mnogo novosti, trajao je čak 5 dana, te su uz tradicionalno brzinsko natjecanje održane i nove discipline penjački maraton te trekking utrke.  Velike pohvale organizatoru na novostima, te na odličnim nagradama – pogotovo disciplina BWSC, gdje  je ukupni fond nagrada iznosio 28ooo kn. Jedva čekamo sljedeću godinu!
Malu foto galeriju možete vidjeti ovdje.

Za detaljne rezultate pročitajte više! BWSC, vidimo se dogodine!

XIV. Big Wall Speed Climbing – PAKLENICA 2013.

Braća Levatić pobijedila su u brzinskom natjecanju iako su nastupili po kiši. Koliko je  bilo mokro pogledajte na slici (photo uvijek odlični Luka Tambača). Vrijeme je bilo 27.02 minuta.

Sve rezultate BWSC natjecanja pogledajte ovdje.

Natjecanje 24 SATA PAKLENICE

Igor Čorko i Ivan Vitez pobijedili su u muškoj konkrenciji Pakleničkog maratona sa 4 ispenjana smjera u Anića Kuku (Black Magic Woman 7b+, Šubara 6c+, Albatros 7a, Klin 6c+, sve to  za 10 sati), a samo ih je kiša spriječila da popnu još planirana 3 smjera. Također, Emil Mucko i Marko Skorić bili su 6.U mješovitoj konkurenciji drugo mjesto osvojili su Petra Bregović i Jurica Levatić (kojem samo BWSC nije bio dosta!).Sve rezultate maratona pogledajte ovdje.

VI. Kids’ Speed – PAKLENICA 2013.

U Kids Speed natjecanju pobijedili su Roko Lončar(mlađa kategorija) i Sara Lovrec (starija kategorija), te je još Anamarija Lovrec zauzela i treće mjesto.

Detaljnije o budućim zvjezdama BWSC-a pogledajte ovdje.

I. PAKLENICA TREKKING TRAIL 2013

U zadnje vrijeme naši su članovi aktivni i u trkačkim disciplinama – a svoju dobru formu potvrdili su sa tri medalje (2 prva mjesta!).

U trekking utrkama Marjan Lonjak je pobijedio u jogging klasi (12km), Marko Leljak je osvojio 3. mjesto u light klasi (20 km) a glavnoj utrci pobijedio je Vanja Šomođi – klasa ultra (40 km – trebalo mu je 8h 34min da završi utrku). Netreba zaboraviti ni naše cure u light kategoriji – Neda Slukić bila je 4. a Maja Grgurić 5.Sve rezultate Trail utrka pogledajte na fejs stranici BWSC-a.

VI Paklenica Film Festival

I da to ne bi bilo sve pobrinuo se David Koljnrekaj, čiji je film o BLOKu osvojio publiku te odnio prvo mjesto na Paklenica film festivalu.