Prošle nedjelje, 16.12.2012., održano je posljednje (treće) kolo Prvenstva Hrvatske 2012. u disciplini boulder. Natjecanje je imalo i dva predstavnika PK Vertikala  – braću Levatić.

Jurica Levatić je nakon 3. mjesta iz prvog kola u Puli i 5. mjesta iz drugog kola  u Zagrebu imao dobre šanse za treće mjesto u ukupnom poretku, no lokalne Marulove snage pustile su u finale samo Krešimira Morića od nas sjevernjaka, čime je Jura ostao bez potrebnih bodova za medalju ukupno. Nakon nedjeljnih kvalifikacija, Jurica je završio natjecanje na 8. mjestu sa 1 topom i još 4 zone, a Perica na 10. mjestu sa tri zone.
Finale u kući O’Marula vratilo je Hrvatskoj seniorskoj sceni slavu kakvu ona zaslužuje, ali koja joj već nekoliko godina pomalo nestaje. Također, did Marul je opet pokazao da za odlično natjecanje ne treba puno natjecatelja, već volja i entuzijazam, nešto čega je u Splitu oduvijek bilo.
Rezultate natjecanja i ukupni poredak PH pogledajte u nastavku vijesti, a više o iznimno napetom finalu pročitajte na stranicama SPK Marulianus.
Nakon finala, poredak je bio sljedeći:
Žene:
1. Barbara Gilić (SPK Marulianus)
2. Inga Patarčić (SPK Art Rock)
3. Lucija Jedrejčić (SPK Hiperaktiv)
Muški:
1. Šime Malenica (SPK Marulianus)
2.Luka Kivela (SPK Marulianus)
3.Nikola Kramarić (SPK Marulianus)
8.Jurica Levatić (PK vertikal)
10.Perica Levatić (PK Vertikal)
Ukupni poredak prvenstva Hrvatske 2012. godine:
Žene:
1. Barbara Gilić (SPK Marulianus)
2.Inga Patarčić (SPK Art Rock)
3. Antea Vrgoč (SPK Marulianus)
Muški:
1. Krešimir Morić (SPK Pulfer)
2. Luka Kivela (SPK Marulianus)
3. Šime Malenica (SPK Marulianus)
5. Jurica Levatić (PK Vertikal) 
7. Perica Levatić (PK Vertikal)
 
Čestitke svim natjecateljima, a posebno Krešimiru Moriću na ukupnoj pobjedi i neponovljivom asu Šimi Malenici, koji je pokazao da radnička klasa još udara.