[Sprovod je u ponedjeljak 3.3.2014 u 15h na Ivanečkom Groblju]

Prošlog tjedna saznali smo da je prijatelj kluba PK Vertikal, Marko Bregović zvani Muza, preminuo u bolnici gdje je bio na trećoj operaciji kojom se borio protiv svoje rijetke bolesti.

Marko je bio jedan od pionira penjanja na području Ivanca i Lepoglave, i uvijek rado viđen na Varaždinskoj penjačkoj sceni.  Sudjelovao je u osnivanju kluba SPK Direkt te izgradnji penjačke stijene u Lepoglavi. Svoje prve penjačke korake napravio je na alpinističkom tečaju PK Vertikala 2007. godine. Njegov utisak na penjačku scenu, i još više same penjače, održao se do danas među nama. Varaždinci pamte Muzu po uvijek iznimno vedrom duhu, istinskom prijateljstvu, kao i volji koja ga nije mogla spriječiti da na treninge u Varaždin redovito dolazi biciklom, prije izgradnje stijene u Lepoglavi.

U svojoj nažalost kratkoj penjačkoj karijeri osvojio je mnoge vrhove i stijene kako u Hrvatskoj tako i u Slovenskim te Talijanskim Alpama. Osim penjanja Marko je svirao bubnjeve u ivanečkim bendovima Tearless i Chuchina noga, te je kao član seniorske ekipe NK Ivančica igrao i nogomet.

Utiske njegovih najbližih klubskih kolega pročitajte na dirljivom članku kluba SPK Direkt.

bregovicmarko-BW1