self_rescue

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane,

prijavite se na radionicu o samospašavanju i drugim “škakljivim” penjačkim situacijama te naučite i isprobajte kako takve situacije sigurno i učinkovito razriješiti služeći se standardnom opremom naveza. Situacije koje su tema ove radionice nisu ograničene na ozljede prilikom pada, a mogu se dogoditi bilo kome prilikom penjanja dugih smjerova. Tehnike naučene na radionici u kontroliranim uvjetima trebaju poslužiti kao set alata za improvizaciju u sličnim, ali i složenijim realnim situacijama na terenu.

Službena literatura radionice je knjiga Climbing Self Rescue: Improvising Solutions for Serious Situations. Program je namijenjen aktivnim penjačima s barem jednom godinom penjačkog iskustva u suhoj stijeni, a nakon završene ljetne alpinističke škole. Od sudionika radionice očekuje se suvereno vladanje svim penjačkim tehnikama iz programa alpinističke škole kao što su osiguravanje prvog penjača, osiguravanje drugog penjača na autoblock način, abseil, prusiciranje, podizanje penjača pomoću sustava kolotura sv. Bernard…

Na radionicu treba ponijeti osobnu penjačku opremu i opremu naveza: kacigu, pojas, 3 matičara, spravicu za osiguravanje tipa Reverso ili ATC, gurtne 60 i 120 cm, dvije zamke 6 mm x 5 m, komplete i penjačko uže.

Svi prijavljeni moraju biti spremni na last-minute promjenu termina (sa subote na nedjelju). Konačne obavijesti prijavljeni će dobiti e-mailom u četvrtak 29. 5. 2014.

Posebno napominjemo da su prijave obavezne te da je broj mjesta ograničen. Prijaviti se možete ovdje. U slučaju da nakon prijave shvatite da ipak ne možete sudjelovati, molimo Vas da što prije otkažete prijavu (pošaljite e-mail na [email protected]), a najkasnije do isteka roka za prijave i otkazivanje prijava, u utorak 27. 5. 2014. Veselimo se zajedničkom druženju!

Ograda od odgovornosti:
Sudionici se moraju samostalno pobrinuti za osobnu policu osiguranja od posljedica nesretnog slučaja. Radionica je informativnog karaktera i ne radi se o službenom tečaju. Inicijatori imaju pravo odbiti prijavu ili udaljiti sudionika procjene li da je to potrebno.

inicijativa: Penjati se mora
mjesto: Okić u Samoborskom gorju
termin: 31. 5. 2014. (subota)
rezervni termin: 1. 6. 2014. (nedjelja)
vrijeme trajanja: cijeli dan
kotizacija: 30 kn
rok za prijave i otkazivanje prijava: 27. 5. 2014. (utorak)
broj sudionika: ograničen