Jučer smo posjetili Mišju peć i popeli neke smjerove. Igor Čorko ( Himalaya sport,Petzl,Mammut ) je popeo svoj dosad najteži smijer Kaj ti je deklica 8b+
  Jurica Levatić ( Himalaya sport,Mammut ) je popeo  iz 2. pokušaja Godla ( 7b ) ,
Vedran je uspio u Lukova ( 6c ) a 
                                     David K. je popeo Platfus ( 7a+ ) .
Na Pokojec je dosao Emil Mucko i popeo Khevenhiller ( 7c/c+ ) i Trešnjin cvijet ( 7a ).
 Čestitke svima !


      Ekipa Vertikalovca je jučer otišla u Mišju peć. Krenuli smo po hladnom i maglovitom vremenu a u miški smo se doslovce sakrivali od sunca. glavni lik ove priče je Igor Čorko koji je uspio popesti smijer Kaj ti je deklica 8b+ ! Bravo majstore! Bilo ga je užitak gledati ( ne mislim ništ perverzno 🙂 tih cca 20min koliko je bio u smjeru. Sam smijer je visok 34m a od Igora je izvukao 74 gibova, preskakanje 1 uk0pčanja ( od ukupnih 14 ) i sadrži 2 jaka detalja na početku i na kraju smijera – kaže Igor.
      Najveća euforija i nervoza nas je uhvatila kad je krenuo u zadnji detalj, odnosno izlaz ( u 3 mjesecu je upravo tu pao, nekih 2 grifova od sidrišta) – po sitnim krimpovima , preko plafona, noge lete na sve strane i onda skok na tramvajac….. Pobjedonosni urlik se vjerojatno i u Trstu čul a mislim da su meðu prvim Igorovim riječima bile " kur.. je dala! "   🙂 
Ovo je ujedno i 2 po redu ispenjani smijer te težine u povjesti hrvatskog penjanja !
      Motivirani Igorovim uspijehom, svi smo nešto popel : Vedran je "skinul" Lukova-6c, Jura iz drugog pok. Godla-7b , a ja Platfus 7a+. S druge strane , na Pokojec je došel Emil Mucko. On je nabral 2kg vrganja i prodaje ih za 140kn a popel je Khevenhiller-7c/c+ i Trešnjin cvijet-7a.
      U povratku s Miške smo stali na čevape a potom je bila sazvana izvanredna skupština Pk-Vertikala gdje točka dnevnog reda bila popiti i proslaviti odličan penjački dan!  Deklica je dala, a za 8c Igor već ima neke planove. Rock on !

P.S. Zbog malo memorije u mobitelu nisam mogel puno snimati i slikati ali
 kaje-tuje — u galeriji.