VAŽNA OBAVIJEST!

S toplijim i stabilnijim vremenom kreće preopremanje penjališta u prirodi Pokojec. Plan je u dogledno vrijeme sve spitove i štandove zamijeniti lijepljenim klinovima. Sanirati će se smjer po smjer tako da molimo za strpljenje i razumijevanje ukoliko “vaš” smjer bude zatvoren radi preopremanja. Zatvorene smjerove nikako ne penjati jer je potrebno duže vrijeme da se ljepilo u potpunosti stvrdne!

Ovim putem zahvalit ćemo se John Dobbeu, potpunom strancu koji se prije pola godine slučajno zatekao na Pokojcu. John nas je upitao tko održava i financira preopremanje penjališta, na što smo mu odgovorili da je to uglavnom dobra volja pojedinaca koji to financiraju iz vlastitog džepa. Da skratimo priču, John je uplatio 75$ za preopremanje Pokojca, na svoju inicijativu, a živi samo 8000km dalje od Pokojca.

Preopremanje Pokojca će se pokušati financirati preko javnog natječaja Ministarstva turizma i sporta, u što nismo baš sigurni zbog pravnih problema, određeni pojedinci su već donirali dio materijala i njima se također ovim putem zahvaljujemo. Ukoliko želite biti kao John i pomoći u preopremanju Pokojca ili nekog drugog penjališta slobodno donirajte na račun SPK Vertikala.

Sigurnost penjališta je na prvom mjestu, ipak je Pokojec klasik naših krajeva. Pozivamo sve koji posjećuju penjalište i koji žele podržati cijeli projekt preopremanja koji je dugačak i financijski zahtjevan da uplate donaciju na:

SPK Vertikal

Stjepana Glavača 16

42000 Varaždin

IBAN: HR: 8123600001101724330

Opis plaćanja (obavezno): donacija za preopremanje penjališta Pokojec

Smjerovi Mač i Štrukla

Hvala vam puno na podršci!