Uz moto bolje kasno nego nikada, evo kratke reportaže posjete Vertikalovaca Perice Levatića i Ane Pavić (odnedavno također članice kluba) malom penjalištu Ponte San Quirino u okolici Udina u Italiji, koji se dogodio krajem 8og mjeseca.

Penjalište ima sveukupno 10ak manjih sektora na dvije lokacije u usjeku rijeke Natisone (pokraj sela Ponte San Quirino i Premariocco), a otkrio nam ga je naš Deda kad još nije bio Deda, prije više od 10ak godina na prvim inozemnim rock-tripovima braće Levatić. Tad smo na putu za Arco stali samo na jedan dan, a sad je  konačno došlo vrijeme za povratak!

Tip stijene je konglomerat, a penjanje odlikuju ogromni previsi sa velikim grifovima i pravim “muškim” dinamičnim penjanjem. Ima smjerova za 7-8 metara stropa koji nisu niti 7a, i 6b-ova koji više vise nego su visoki – tko voli previse, pravi mali raj! Nakon 10ak dana penjanja, pizze, pive i sladoleda, popeli smo sljedeće:

Perica Levatić:

Revoultion rock (7b) RP
Lupo de lupis (7a+) OS
Mafalda (7a+), second go
Linea verde (7a+), second go
Dance on the river bed (7a+)
Passo Falso (7a), second go
Senza tregua (7a), second go

Ana Pavić:

Polvere di stelle (7a)
Obliqua (6c)
10ak smjerova težine 5c -6b+

Par slika u astavku, a ako vas zanima više o putu i penjalištu, pročitajte reportažu na blogu od Levatića: https://levaticbros.com/2018/08/13/ponte-san-quirino/