NATJECANJE JE OTKAZANO ZBOG ZABRANE JAVNIH OKUPLJANJA ZA VIŠE OD 100 LJUDI!

Ekipa, s tugom u srcu moram najaviti otkazivanje finala BLOK lige planirano za ovu subotu 13.3. Stožer civilne zaštite je limitirao javna okupljanja na 100 ljudi, čime naše finale prestaje imati smisla.

Pričekati ćemo da se situacija smiri te ponovno organizirati finale za mjesec do dva. Stay tuned!

Majice i nagrade čekaju, i svakako će naći put do naših vjernih natjecatelja. Veliko hvala sponzorima BIM sportFIVE na razumijevanju.

——————————————– Perica Levatić, glavni organizator BLOK lige —

Nakon nekoliko tjedana odmora ili priprema stiže nam najveće penjačko događanje na hrvatskim prostorima, finale Petzl BLOK lige! 

Jedanaesto po redu finale BLOK lige održat će se ove subote 14.3.2020 godine u dvorani Fothia Velesajam, s početkom u 11 sati. Startnina za finale je 50kn, a brojna ekipa postavljača pripremit će 50ak smjerova svih težina za sve kategorije. Zabava i dobro penjanje su zagarantirani!

Prijave

Prijave za subotnju tekmu su na ovom linku: https://forms.gle/GFPfMB5ntRLiCXNE6

Sponzori i nagrade! 

Bim Sport, naš dugogodišnji sponzor nastavlja s vrijednim nagradama kao i prošlih godina za prva tri mjesta u svih 6 katetgorija. Bim Sportu smo beskrajno zahvalni na dugogodišnjoj potpori BLOK ligi, a svakako valja istaknuti prošlogodišnji fond nagrada kao najveći nagradni fond ikad viđen na Hrvatskim penjačkim natjecanjima! Ove godine očekujte Petzl Spirit i Djinn komplete, pojaseve, ruksake, tikke i druge goodiese. Bez Bim sporta BLOK liga sigurno nebi dogurala ovako daleko tokom godina!

Five, kao vodeća web agencija na hrvatskim prostorima početkom prošle godine pokrenula je novi projekt 57hours, kojem je cilj odvesti ljude na razne avanture u prirodi. BLOK liga je pokrenuta s ciljem da ljudi preko zime treniraju da bi na proljeće bili jači kad penju vani. Zato smo ponosni da će Five i 57hours prikladno imenima obje tvrtke te viziji BLOK lige, svim petim mjestima u ukupnom poretku osigurati penjački izlet u Paklenicu sa pokrivenim troškovima puta i smještaja kod legendarnog Dinka!

Raspored finala

11:00 Početak prijava
12:00 Uvodna riječ i obavezno grupno fotografiranje
12:30 Početak kvalifikacija
16:30 Kraj kvalifikacija
16:45 Objava finalista (na RafoAsu.com)
18:15 Predstavljanje finalista te mali poklon iznenađenja za sve gledatelje finala!
18:30 Početak finala
20:30 Proglašenje pobjednika lige te dodjela vrijednih nagrada za sve kategorije

Napomena: molimo sve dobitnike nagrada (ukupni poredak mjesta 1-3. te 5.) da ostanu na dodjeli nagrada ili osiguraju osobu koja će umjesto njih pokupiti nagradu i slikati se. Ako to ne naprave, nagradu ćemo dodijeliti prvom sljedećem sudioniku koji bude prisutan.

Finalna tekma – pravila

Posljednja tekma BLOK lige ima format kvalifikacija i finala. Kvalifikacije se penju jednako kao i sve druge tekme, tzv. boulder jam format. U kategorijama Pro (Muški i Žene) i Hobby (Muški) najboljih 6 odlazi u finalni ogled, gdje se penje po sistemu tri problema uz 4 minute penjanja i 4 minute izolacije, odnosno u formatu klasične natjecateljske boulder tekme.

Nakon finala RafoAsu zbraja tri najbolja rezultata od četiri održane tekme i proglašavamo ukupne pobjednike lige te dijelimo vrijedne Petzl nagrade postoljašima, te izlet u Paklenicu za osvajače 5og mjesta!

Rezultati – RafoAsu.com

Trenutni poredak rezultata pogledajte na RafoAsu.com: https://rafoasu.com/BLOK/blok_rezaUKUPNObezTZstatic.php

Šproh je zagarantirao pbjedu u muškoj Pro kategoriji, no Fran mu se može pridružiti ako ostvari pobjedu u finalu. Kod žena su sva postolja još otvorena, s kompeticijom između Karle Zrinski, Petre Fabijanić te Anje Santini Mikulić.

U Hobby kategoriji Bruno Ljuština i Davide Primc vode izjednačenu borbu za prvo mjesto, dok će borba za broncu biti obilježena ogledom lokalnih snagaIvana Štefičara, Marjana Lonjaka i Luke Kaličanina.

Posebno je zanimljiva Masters kategorija gdje vječni prijatelji i rivali Štefičar i Lonjak vode borbu za prvo mjesto, dok se u muškom društvu na treće mjesto probila Katarina Šipić.

Kod Rekreativaca su Niko Labor i Latoja Drmaž već osigurali prva mjesta ukupno. Ostale pozicije su još uvijek otvorena borba!

Ekipa, hvala Vam svima što nakon svih ovih godina u tolikom broju dolazite na dobre treninge i naša zimska BLOK druženja. Vidimo se ove subote u 11 sati!

Masters ekipa u akciji na ovogodišnjem plakatu!
Naši genijalni sponzori! Hvala Vam!
Sada već imamo tradicionalni BLOK spektakl u Fothii!

Finalisti s BLOK nagradama (brendirane vrećice za magnezij) za sve natjecatelej prošle godine!