Prije nekoliko tjedana održano je jubilarno 10.  finale Petzl BLOK lige, te smo s odličnom tekmom i super nagradama završili još jednu rekordnu ligu! Slijedi kratka reportaža i osvrt na cijelu ligu, pa krenimo redom!

Odličan video finala BLOK lige pripremile su nam Mateja Ilijašev i Sara Vurušić: https://www.youtube.com/watch?v=6XvCS5lGFM0

Fotogalerija (by Ivana Pevec): https://www.facebook.com/pg/Petzl-BLOK-liga-298425433503804/photos/?tab=album&album_id=2380109522002041
Hvala Ivani Pevec na još jednoj odličnoj fotogaleriji s fiinala.

Finale BLOK lige pojavilo se i u hrvatskim sportskim medijima kao “najpopularnije penjačko natjecanje u Hrvatskoj” objavom na web portalu Aktivator.hr: https://www.aktivator.hr/sportovi/bili-smo-na-finalu-blok-a-najpopularnijeg-penjackog-natjecanja-u-hrvatskoj/

Sponzor: Bim Sport d.o.o., oprema Petzl

Najveće iznenađenje bile su svakako brendirane vrećice za magnezij Petzl Sakapoche, koje je uz već tradicionalno  bogat nagradni fond i majice podijelio naš dugogodišnji sponzor Bim Sport. Nagradni fond ovogodišnje BLOK lige bio je za Hrvatske pojmove nevjerojatnih 50.000 kuna! Koliko znamo nijedno dvoransko natjecanje nije bilo ni blizu ovakvog budžeta ili fonda nagrada – možemo samo reći naklon do poda sponzoru Bim Sport.

Podijelili smo: 175 majica, 140 vrećica za magnezij Petzl Sakapoche, 3x užeta, 30 kompleta, 5 pojaseva, Tikke…

Rezultati: www.rafosau.com

BLOK liga je ove godine konačno uvela sustav za unos i praćenje rezultata penjačkih natjecanja RafoAsu.com, i možemo samo prokomentirati da se pitamo zato to nismo učinili radnije! Aplikacija rafoasu.com funkcionira odlično, natjecateljima je lakše unositi smjerove i pratiti rezultate, te se rezultati gotovi i objavljeni čim završi tekma. Dodatno smo za finale imali i timer te live rezultate. Veliko hvala Rafaelu Čuljku na ovom dodatku BLOK lige!

Rezultati svih natjecanja BLOK lige 2019: https://rafoasu.com/BLOK/index.html
Ukupni poredak: https://rafoasu.com/BLOK/blok_rezaUKUPNObezTZstatic.php

Rekordna posjećenost

Deseta sezona BLOK lige je osim rekordnog nagradnog fonda vidjela i rekordne posjećenosti na mnogim natjecanjima. Počeli smo s rekordnim otvorenjem BLOK lige u zagrebačkoj dvorani Hive gdje nas se skupilo ukupno 110, a završili s najvećim BLOK natjecanjem u povijesti lige finalom u Fothii gdje nas je bilo ukupno 140!

Liga je na svim natjecanjima imala sveukupno 193 natjecatelja, što je također najviše dosada. Nadamo se da ćemo sljedeće godine nastaviti u istom tonu!

 

Novosti

Osim uvođenja sustava RafoAsu.com za rezultate natjecanja, na finalu smo isprobali kategoriju veterana, zvanu Masters, za natjecatelje starije od 40 godina. Nova kategorija se pokazala punim pogotkom (iako smo malo podcijenili snagu naših Mastersa s nešto većim brojem lakših smjerova), te planiramo ovu kategoriju uvrstiti u sve tekme iduće sezone.

Hvala svima dvoranama i postavljačima na organizaciji natjecanja, Ivani na odličnim fotkama, Rafi na aplikaciji za rezultate, sponzoru Bim Sport na odličnim nagradama i najvećem fondu nagrada viđenom na našim prostorima, Mateji i Sari na odličnom videu i najviše hvala svim natjecateljima što nakon 10 godina dolaze u tako velikom broju na naše zimsko BLOK druženje!

Ekipa, vidimo se dogodine!