Paklenica

Igor Čorko (Himalaya sport, Petzl) ovog je vikenda ponovio smjer Srček u Anića kuku. Radi se o starom tehničkom smjeru (4c/A3, 250m) kojeg je znameniti slovenski alpinist Luka Krajnc nedavno ponovio slobodno. Luka se  dvoumio izmeðu ocjena 7b+ ili 7c, ali Čorku se čini da ocjena više naginje na 7c+. Ah ti slovenci :-).

Ocjena smjera možda nije sigurna, ali jedno je: Čorku polako ponestaje smjerova u Anića kuku. Ostao mu je još Brahmov smjer kojeg si čuva za na pogled, kad bude u dobroj formi :-).

Paklenica

   Luda ekipa je proslog mjeseca uputila u Paklenicu gdje je provela svoje nezaboravne trenutke – javlja Valentina, i piše :
" Znači, 8.,9. i 10. 8. složila se ekipica za Paklenicu: Ana, Božo, Zec, Tina, Špiro, Alen, Maja, Marina (njih sam tam tek upoznala), Martina, Markec. Mislim da nikog nisam preskočila.
Spavalo se u kampu Marko (fine guze, nismo hteli na plaži:). Vrijeme super, u subotu se puno penjalo, pilo umjereno. Špirek postavio Pečenu kokoš5b, a ja postavila Over dub 5c.
Tu noć je padala kiša pa smo se svi stisnuli u Božijev šator uz par piva i puno zezancije. U nedjelju povratak u Vž, samo je Markec trebal ići na koncert
 Iron Maiden, ali je u Martininom autu izgubil kartu…   "

🙂
(više…)

Komentiraj