Dragi svi, s velikim entuzijaznom i ponosom najavljujemo 11. sezonu Petzl BLOK lige s mnogim novostima!

Ove godine se vraćamo starim običajima te ligu stratamo tekmom u Varaždinu, nakon čega slijedi tekma u dvorani Hive (šuška se o novom dijelu stijene, ali to ćemo još vidjeti). Nakon toga slijedi valentinovska tekma u Lepoglavi i nakon kraćeg odmora grande finale u Fothii. Finale uključuje BLOK majice za sve natjecatelje i prijatelje lige, finalni okršaj za Pro i Hobby klasu natjecatelja, dodjelu nagrada ukupnim pobjednicima lige, te malu fešticu.

Sponzori: 
Ove godine BLOK će biti podržan od strane Bim Sporta i s vrijednim Petzl nagradama. Veliko hvala i naklon do poda Bim Sportu na dugogodišnjoj podršci!

Osim Bim Sporta, sponzorima se pridružuje tvrtka Five. Five je vodeća IT tvrtka u Hrvatskoj s uredima u New Yorku, a pomaganjem događanja poput BLOKa promoviraju bavljenje outdoor sportovima te balans između poslovnog i privatnog života. Od BLOKa možemo samo reći naklon do poda #2 i hvala na podršci!

Poučeni prošlogodišnjim odličnim iskustvima nastavljamo koristiti lokalno popularni sistem praćenja rezultata RafoAsu.com! Za old-school ekipu ostavljamo mogućnost predavanja papirnatih listića, no objave će ići preko rafoasu.com stranice.

Kalendar: 
25.1. Varaždin – nova dvorana (otvorenje)
8.2. Zagreb – Hive
16.2. Lepoglava
15.3. Zagreb – Fothia Velesajam (finale)

U planu je 4 natjecanja, od kojih se najbolja 3 boduju u ukupnom poretku.

Postavljači smjerova se kao i prošle godine smiju natjecati. Ako mislite da time imaju prednost, pridružite im se!

Kategorije natjecatelja:
Pro – za sve ljude koji su popeli 7c smjer ili 7A bolder.
Hobby – za ekipu koja penje smjerove 6c do 7b+ i boldere 6B do 6C+.
Rekreativa – za ekipu koja nije popela 6c smjer ili nije popela 6B bolder.
Masters – za ekipu koja je navršila 40 godina do prve tekme.

Ekipa iz Masters kategorije se dodatno može prijaviti u još jednu od kategorija natjecanja prema njihovom kriteriju. Pobjednici slabije kategorije iz prošlih godina se moraju natjecati u kategoriji više bez obzira na popete smjerove ili boldere. Kategorija se dodjeljuje prema usponima u cijeloj karijeri, i nema popuštanja ako ste svoj jedini 7c popeli prije 10 godina. Imate mjesec dana da se vratite u formu ?

Kao i svake godine, molimo sve natjecatelje da prihvate i gužve i falinge kao dio BLOKa, te da nam dođu veseli u duhu druženja i treninga!

Sretan Božić svima i vidimo se za mjesec dana!

Odličan plakat pripremio je Kalnički as Kuco: