Prije nekoliko mjeseci moj brat Perica postao je diplomirani inženjer računarstva. Nedugo nakon toga, voðen željom za novim iskustvima, ljudima i ljepotama, otputovao je na šesto mjesečnu praksu u Pariz. Od tada je prošlo nešto više od 2 mjeseca, a Pero je tek nedavno prvi put uspio izaći na pravu stijenu. Za one koji ne znaju, u blizini Pariza postoji tek jedno jedino penjalište, odnosno bolderavalište Fontainebleau, ali mislim da to i nije neki problem, s obzirom da Font glasi za najbolje bolderavalište na svijetu :).

U Fontu se počelo penjati davne 1870., a danas ima preko 15 000 ispenjanih boulder problema. Pero kaže da je potencijal za još ogroman, pa možda i ostavi koji trag :).

Peru su novi prijatelji lokalci vodili po sve samim klasicima, pa je tako popeo: La Marie-Rose, prvi 6a u Fontu ispenjan 1940., Le Bivouc (6c+, fleš), Duroxmanie (6c), La Mummery (6b) i La Cocktail (6a). Čuli smo se nakon penjanja i Pero je prokomentiral:  "Ako nekome fali motivacije za penjanje samo mora dojti ovde" :).

U nastavku možete vidjeti još nekoliko fotki iz Fonta, a više o Perinim dogodovštinama i skitanjima po  gradu u kojem se iza svakog kutka skriva nešto očaravajuče možete pratiti na njegovom blogu: www.thefrenchblow.wordpress.com.