Sretnu i uspješnu novu godinu želi vam PK Vertikal!

U nastavku možete pročitati  mali izvještaj o radu kluba protekle godine.


Prošla godina bila je penjački vrlo plodna za nas. Brojka popetih smjerova 7c i teže zaokružila se na lijepih 60 (18x7c, 13x7c+, 23x8a, 4x8a+, 2x8b). Za to je najzaslužniji naravno Igor Čorko, kome od te brojke pripadaju čak 42 smjera!

Igor je prošle godine proveo i dosta vremena u domaćim i stranim velikim stijenama, gdje je popeo nekoliko smjerova koji spadaju u najteže uspone te vrste u Hrvatskoj:
Welcome to Hell or Paradise (7c, 350m), Anića kuk
Saška superdiretisima (7c, 500m), Tre Cime, Dolomiti
Akut (8a, 500m), Tre Cime, Dolomiti
te jedan novi  7c+ u Anića kuku koji još uvijek nije dobio ime.

Treba istaknuti i uspon Marijana Lonjaka, Zenila Vugrinca i Ivana Štefičara (PAK Lepoglava) na najviši vrh sjevernih alpa: Piz Bernina (4,049 m).

Što se tiče natjecateljskog djela 2010.,sa dvije naveze uspješno smo sudjelovali na još jednom BWSC-u. Perica i Jurica Levatić sa vremenom od 26min 17s osvojili su 2. mjesto, a Emil Mucko i David Koljnrekaj sa vremenom od 29min 4s 3. mjesto.  Prošle godine pokrenuta je i popularna BLOK liga, gdje sudjelujemo kao jedan od organizatora. U prvoj sezoni natjecalo se 16 vertikalovca, a Emil Mucko osvojio je 3. mjesto.

Po drugu godinu zaredom trener David Koljnrekaj i od ove godine Alan Rinkovec, rade sa mlaðim uzrastom na umjetnoj stijeni u VII. OŠ Kučan.

Klupska bušilica radila je punom parom i ove godine na stijenama Malog i Velikog Pokojca, gdje smo uredili nekoliko novih smjerova i projekata, a počeli smo i sa ureðenjem novog penjališta u blizini Voće. Penjalište je trenutačno u fazi razvoja (zasada je ispenjan samo jedan 8a :-), a lokaciju i skicu ćemo objavit uskoro. Dotada par „tease“ fotki:

Takoðer Marko Marasović i Igor Čorko započeli su sa ureðivanjem novog smjera u Anića kuku. Ove sezone nisu uspjeli urediti smjer do kraja (fale još 2-3 dužine), a gotove dužine su do težine 7c+.

Toliko od nas! Projekata za 2011. ima puno, nadam se da ćemo za godinu dana pisati o njima!