Dragi svi, s velikim entuzijaznom i ponosom najavljujemo jubilarnu 10. sezonu Petzl BLOK lige!

BLOK liga nastavlja u tempu od prošle godine. Otvorenje ćemo održati u Hive-u u Zagrebu, te nakon putovanja po lokalnim gradićima završavamo tradicionalno finalom u Fothii. Finale uključuje uključuje BLOK majice za sve natjecatelje i prijatelje lige, finalni okršaj za Pro i Hobby klasu natjecatelja, dodjelu nagrada ukupnim pobjednicima lige, te generalnu fešticu.

Sponzori: 
Ove godine BLOK će biti podržan od strane Bim Sporta i s vrijednim Petzl nagradama. Veliko hvala i naklon do poda Bim Sportu na dugogodišnjoj podršci!

 

Kalendar: 
26.1. Zagreb – Hive (otvorenje)
2.2. Varaždin
16.2. Lepoglava
23.2. Bregana
9.3. Zagreb – Fothia  (finale)

U planu je 5 natjecanja, od kojih se najbolja 4 boduju u ukupnom poretku. Ove godine nas čeka nešto žešći tempo, sa čak dva dupla vikenda tekmanja. Kalendari ovise o dosta toga, i nakraju smo se odlučili završiti sezonu početkom trećeg mjeseca bez puno odmora između tekmi. Bit će nam svima dobar trening za početak penjanja vani!

Postavljači smjerova se kao i prošle godina smiju natjecati. Ako mislite da time imaju prednost, pridružite im se!

Kategorije natjecatelja:
Pro – za sve ljude koji su popeli 7c smjer ili 7A+ bolder.
Hobby – za ekipu koja penje smjerove 6c do 7b+ i boldere 6B do 7A.
Rekreativa – za ekipu koja nije popela 6c smjer ili 6B bolder.

Pobjednici slabije kategorije iz prošlih godina se moraju natjecati u kategoriji više bez obzira na popete smjerove ili boldere. Kategorija se dodjeljuje prema usponima u cijeloj karijertii nema popuštanja ako ste svoj jedini 7c popeli prije 10 godina. Imate mjesec dana da se vratite u formu ?

Rezultati: 

Više neće biti čekanja 24-28 sati za rezultate BLOK natjecanja jer uvodimo lokalno popularni sistem praćenja rezultata RafoAsu.com! Za old-school ekipu ostavljamo mogućnost predavanja papirnatih listića, no objave će ići preko rafoasu.com sistema.

I kao i svake godine, molimo sve natjecatelje da prihvate falinge kao dio BLOKa, te da nam dođu veseli u duhu druženja i treninga!

Sretan Božić svima i vidimo se za mjesec dana!

Odličan plakat pripremio je Kalnički as Kuco:

p.s. Jani, BLOK liga te puno pozdravlja!