Prošlog vikenda imali smo čast ugostiti drugu poznatu penjačku obitelj Istre – pokojske rupice i sloperaste tramvajce došli su isprobati penjačka obitelj Gianfranco Dušić iz Pazina i Jasna Božić iz Rijeke, te njihova kćer Mara. S njima su došli i riječanka Ivana Staraj te lovranski lokalni asevi Nino Jakšić i Mario Velčić. Svi su se dobro napenjali i svašta popeli – no zvijezda vikenda bio je onsight mašina Frenki (svi se još pitamo što bi bilo u Maskirnom da ga nije zeznulo ukapčanje drugog kompleta!).

Ovakav onsight pohod na Pokojcu još nismo vidjeli – Frenky je na pogled popeo: Sedmo nebo (7a), Svarog (7b), Franjo T. i veseli kmetovi (7b+), Princeza (7b). Iz druge je popeo smjerove Maskirni keks (7c) i Rosna Ljubičica (8a).

Jasna i Ivana popele su: Bilbo (6b+), Gandalf (6b+), Osmi dan (6b+), Crveni (6c) i Sedmo nebo (7a). Jasna je flešala Crveni i Osmi dan, obje cure popele su Gandalfa na flesh, a ostalo na redpoint.

Za treći dan penjanja su posjetili i power-penjalište Vranja Peč, gdje su cure već bile umorne za nove uspone, a Frenky se nije dao smesti te je riješio: Uživancija (7b) flash, To Asu (7c) na pogled te Karamba (7c+) iz samo tri pokušaja.

Asevi Nino i Mario popeli su: Crveni (6c) i Sedmo nebo (7a), te Uživanciju/7b) na Vranjoj peči, dok je Mario još popeo i Mali princ (7a+) na Pokojcu te Zelena dolina(7a) na pogled na Vranjoj peči.

Ekipa se naravno oduševila Pokojcem i najavila povratak, a mi mislimo da je nakon posjete aseva Matike prije mjesec dana i Frenkija prošli vikend vrijeme da i jedan splitski as počne pakirati kofere 🙂

Nekoliko slika pogledajte u galeriji: