Nova 2015. već je u punom jeku, no prisjetimo se još jednom dobre stare 2014 sa pregledom važnijih događaja.

Sportski smjerovi

U prošloj godini nanizali smo klupski rekord od čak 75 upona u rangu 7c do 8b+ (30 x 7c, 17 x 7c+, 17 x 8a, 9 x 8a+, 2 x 8b+). Također, klupski on-sight nivo podignut je na 8a, za što se pobrinuo Igor Čorko sa dva takva uspona na Kalymnosu. Početkom 2014te, Jurica Levatić upisao se kao drugi član kluba sa ispenjanom ocjenom 8b+.

Velike stijene

Za kvalitetne uspone u velikim stijenama pobrinuli su se Ivan Vitez i Igor Čorko:

Ivan Vitez:
Anića kuk, Rajna, 7a+, 350m
Križevnik, Svoboda, 6c, 250m
Anića kuk, Šubara direkt, 6c+, 350m
Veliki ćuk, Super Ćuk, 7a, 200m
Anića kuk, Black Magic Woman, 7b+, 350m

Igor Čorko:
Križevnik, Rajčeva smer, 8a, 250m
Kanada, Lotus Flower Tower, SE Face, 750m, 5.11
Brent’s Hammer, Terrace Tower, Kanada, 200m, 5.11+
Debeli kuk, LWSC, 220m, 7c+, prvenstveni smjer

Natjecanja

Prošla godina ostat će zapamćena po nevjerojatnim rezultatima naših članova na pakleničkom BWSC-u. Priželjkivao se prolaz ispod 20min, ali nitko nije očekivao vremena blizu 15min. Dvojac Mucko&Čorko smjer BWSC (6c+, 160m) popeo je za 15min 55sek, a braća Perica&Jurica Levatić postavili su novi rekord sa  vremenom od 15min 16sek.

U sezoni 2013/14 BLOK lige, Marjan Lonjak zauzeo je 2. mjesto u muškoj HOBBY kategoriji. Jurica Levatić zauzeo je 6. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji boulder.

Ekspedicije i izleti

Na logistički izuzetno zahtjevnu ekspediciju u Kanadu, otisnuli su se Ivan Vitez, Mario Musulin i Igor Čorko. Posjetili su područje Cirque of the Unclimbables, poznato po markantnim granitnim vrhovima i divljoj prirodi. Kiša im je često kvarila penjačke planove, no Cirque of the Unclimbables pruža više od samog penjajna: doživljaj iskonske divljine.

Članovi kluba posjetli su nekoliko pozantih europskih penjališta. Toni Lovrec, Tihomir Rodeš i Igor Čorko proveli su 10 dana na grčkom otoku Kalymnos, dok su Jurica Levatić i Petra Bregović penjali dva tjedna na španjolskom penjalištu Siurana. Mario Musulin i Ivan Vitez prisusvovali su međunarodnom susretu penjača “Club Alpino Accademico Italiano” u dolini Orco, gdje su usavršavali tehnike penjanja pukotina.

Za kraj, osim navedenih uspjeha/podviga, zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pridonose radu kluba, pune e-karton sa usponima, redovito pohađaju treninge, rade s djecom, i najvažnije od svega, održavaju dobre međuljudske odnose sa redovitim post-trening aktivnostima 🙂