Novi smjer na malom Pokojcu, kojeg je nabušio i prvi popeo David, već je dobio 2 ponavljanja – pogaðate već, Jura & Čorko.

Jura je napravio 1. ponavljanje u nedjelju, te mu se, nakon što je našao par lakših varijanti, čini da je ocjena ipak 7b+, a ne 7c kako se činilo Davidu.

Čorko je jučer napravio drugo ponavljanje, u velikom te za Pokojec vrlo rijetkom stilu: smjer je popeo na pogled! Takoðer se slaže s novom ocjenom, 7b+.

Ovo se izvana možda ne čini kao tako velika vijest s obzirom na ocjenu smjera, no svatko tko je penjao na Pokojcu zna kakav je to osjećaj izgubljenosti ući u smjer po prvi puta. U tom svijetu skrivenih rupica, nevidljivih stopinki i specifičnih kombinacija, ovaj uspon na pogled je definitivno hvale vrijedan. Koliko je nama poznato, ovo je najteži uspon na pogled na ovoj stijeni, i nebi se čudili da tako i ostane još neko vrijeme. Prijašnji najteži poznati onsight na Pokojcu bio je Perkov uspon Svaroga(7a+).

Dok je Čorko sajtal, Jura projektira zadnji Čorkov uradak na Pokojcu, smjer  Chuck Norris(8a+). Sve se čini da ocjena ovog smjera neće ostati ista (a neće se ni smanjiti ;-), no pričekajmo prvo ponavljanje za konkretnije priče.

Eto toliko zasad! Do sljedećeg Pokojca 🙂