Okolica Buzeta vrvi djevičanskim stijenama, koje samo čekaju nove spitove.  U nastavku vijesti možete vidjeti detalje o bolting vikendu koji je zakazan 24. i 25. ožujka. Svi penjači koji žele dati doprinos nastanku novog penjališta  su pozvani 🙂

24/25.03 (alternativa vikend kasnije) održati će se akcija opremanja dvaju novih sektora u Buzetskom kanjonu. Pozivamo penjače da se pridruže ovoj akciji. Dobrodošli su svi, kako oni koji buše tako i oni koji će probijati staze. Važan dio ekipe biti će i oni koji znaju spremati roštilj. Navečer nakon akcije bušenja planirana je i "čajanka". Za ovu je akciju potrebno osim dobre volje prikupiti i materijal za opremanje smjerova ( spitove ). Iz tog razloga pozivamo penjače da u okviru svojih mogućnosti doniraju neka sredstva. Svaki je prilog dobrodošao. U Zagrebu se sredstva mogu donirati u penjačkim dvoranama PCZ te Fothia. Donacije u vidu spitova obećali su i Iglu šport te Himalaya sport.

Sličnim  akcijama je već sanirano penjalište Kalnik te opremljeno penjalište Karin, a splitski penjači već neko vrijeme prakticiraju ovim načinom povećavati broj smjerova u okolici Splita.

Zato nemojmo samo penjati – pomognimo da penjališta nastanu!

Detalji o ovoj akciji još će biti objavljivani i kasnije.

– Boris Čujić

Zainteresirani za donaciju sredstava mogu se javiti na klupski mail: [email protected]