Konačno smo stigli i do finala BLOK lige! Završna tekma prve sezone održat će se u nedjelju, 6.6. u Zagrebu, u dvorani Fothia.

Zbog organizacijskih poteškoća (i zato što su organizatori bili 10 dana u Paklenici ;-), sezona se malo razvukla u ljetnija vremena. Nadamo se da ćete ipak žrtvovati jedan sunčan dan za popodne u BLOK-u!

Dosad su održane četiri tekme, redom Fothia, Podsused, Varaždin i PCZ, te je na njima sudjelovalo ukupno 73 penjača, od čega 16 žena i 57 muških. Dosadašnje rezultate lige možete pogledati ovdje.

Tehničke detalje finala (vrijeme, etc..) objavit ćemo nekoliko dana prije natjecanja. Vidimo se uskoro opet!!!

U nastavku možete pročitati mini analizu trenutačnog poretka natjecatelja!

Dakle, što se tiče rezultata, ima vrlo zanimljivih duala. Kod žena, u zanimljivim ishodima protekle četiri tekme  minimalnu prednost skupila je  Inga Patarčić ispred Jasenke Pašalić (obje  imaju po dvije pobjede, ali je Jasenka na prvoj tekmi bila treća).  Bit će zanimljivo vidjeti atmosferu finala, jer će pobjednica finala biti i pobjednica prve sezone. Na trećem mjestu je Ana Previšić, dok četvrto mjesto pripada natjecateljici PK Vertikala, Marini Mucko.

Kod muških, prvo mjesto uvjerljivo drži Marko Rožman, i za ukupnu pobjedu treba samo prisustvovati finalu. Zanimljivija je situacija sa drugim i trećim mjestom, na kojem su Domagoj Žepec i naš Emil Mucko. Bili su izjednačeni na 3 od 4 tekme, no Žepec je uspio pobijediti Mucka na domaćem terenu, kod nas u Varaždinu, te sada ima minimalnu prednost. Na 4. mjestu je takoðer PK Vertikalovac, Miro Huten.

Svakako će biti vrlo zanimljivo vidjeti rasplet finala. Do tada, pozdrav!