Prije par godina je Čorko u Betkinom sektoru na Čikoli zabušio nastavak smjera Grenguar (7b+) i tada mu se gornja ploča činila preteška te je lagano odustao od smjera. U međuvremenu je smjer popet i ocijenjen s 8b (La Bura Bura), a Čorko kao pravi “plattenspieler” dobiva želju riješiti stari dug. Nakon par vikenda mu to i uspijeva, a isti dan ga penje i Škalec te obojica predlažu ocjenu 8a+/b. Od težih uspona u ovom sektoru ćemo spomenuti i Acekov uspon u smjeru Fly for a while7c/c+.

Osoje

U sektoru Osoje na Čikoli dosta radno, zabušena su dva nova smjera i dva nastavka, a na slobodne uspone se nije dugo čekalo:

Čorko: Konstrakta – 7c+ (desno od smjera Vatanabe pa na isti štand), Zagorska diretisima – 7b (ulaz po smjeru “I like Croatia” pa ravno gore), I like Croatia – 7a+/b (postojeći štand je podignut za par spitova).

Škalec: Kinder pingvin – 7c+ (desno od smjera “The sun of Šibenik”).

Čorko je osim toga popeo i smjer Blitva u Maklowiczu – 8a te predlaže ocjenu 7c+.

Škalecov pokušaj u smjeru Energetski vampir – 8a+, u pozadini neumorni Deda s bušilicom

Za prijaviti imamo i odlične uspone iz dragih nam peći, točnije Vranje peći i Mišje peči 🙂

Aco lagano čisti Vranju peć i uskoro bi mu moglo ponestati smjerova na ovom skrivenom dragulju Zagorja. Nakon nedavnog uspona u smjeru Huda čudovišta – 8a (jednom od zahtjevnijih smjerova Vranje peći), ovog puta upisuje i smjer Gorilko – 7c+.

U Mišjoj peči, Škalec penje svoj prošlogodišnji projekt Sreča vrtnice – 8b te u istom danu penje neugodni i često izbjegavani smjer Highlander – 8a+. Rijetki su ovakvi dani u penjačkoj karijeri kad se jednostavno sve poklopi i gravitacija napokon malo popusti, a ti letiš kroz svoj projekt u kojem si nebrojeno puta do sad padao. Sretan je onaj tko ih dočeka 😉

U povijesnom kutku ćemo se prisjetiti i ostalih odličnih uspona Hrvata u Mišjoj peči u jednom danu:

Gianfranco Dušić: JSFK – 8b; Albanski konjak – 8a

Jurica Levatić: Sreča vrtnice – 8b; Blood, sugar, sex, magic – 8a/a+

Igor Čorko: Lahko noč, Irena – 8b; Izgubljeni sin – 8a+

Nikola Kramarić: Eagles – 8b; Strta srca – 8a+ (2nd go); Iglu – 8a (OS)

Borna Čujić: Talk is cheap! – 8c; Missing link – 8b+