Prošli vikend smo Čorko i ja slobodno popeli smjer Via Calispera – 7c+/8a, 200m (6c, 7b, 7b+/c, 7c+/8a, 6b, 2). Smjer se nalazi u stijeni Torre Dusso, sat i pol hoda od prijevoja Passo Giau.

Via Calispera

U smjeru smo već bili par vikenda prije kad smo uspjeli na on-sight/flash popeti prve tri dužine, ali smo zapeli u četvrtoj i tehnički zahtjevnoj (7c+/8a) dužini.

Škalec u detaljnoj 7c+/8a dužini

Ovog vikenda smo zamijenili startne pozicije i bez padova uspjevamo doći pod najtežu dužinu. Čorko prvi ulazi, postavlja komplete i ponavlja gibove. Meni uspjeva iz prve slobodno proći kroz 7c+/8a, a odmah nakon mene i Čorko slobodno prolazi kroz najtežu dužinu. Ostatak smjera je formalnost i ubrzo smo na parkingu gdje nas dočekuju Sunčica i Luka sa zasluženim pivama.

Jedna klasična s vrha

Smjer je pospitan, ali onako kako to samo Massimo da Pozzo zna i može napraviti. Znamo da zbog toga ovaj uspon nije ni blizu nekim nepospitanim klasicima u Alpama, ali trudimo se 😉

Igor, križ i Tofana – fotke su nam banana

Uzimamo dan odmora i nakon delikatnog i tehničkog penjanja u Via Calisperi odlučujemo odmoriti noge u stropovima sportskog penjališta Landro Höhlen. Dan završavamo umorni i bolnih podlaktica i bicepsa, a rezime na kraju dana je:

  • Čorko: 7c (flash), 7b+ (on-sight)
  • Škalec: 8a (2nd go), 7c (flash)

Video uspona: