Konačno nam je došlo i vrijeme za finale BLOKa – još jedna odlična sezona je iza nas, i još jednom nas čeka uzbudljivo finale! Zadnja tekma ove sezone će se održati u nedavno proširenoj dvorani Fothia Velesajam ove subote, 7.3. 2015 s početkom u 12h. Lokalni asevi Luka Tambača, Ivan Pevec i Alan Križanić pripremit će 25-30 odličnih smjerova.

Startnina će posebno za ovo finale biti 40kn – uz naravno uključenu novu majicu te klopu na fešti koja će se nastaviti u prostoru oko dvorane za penjanje. Pive će u kafiću u sklopu dvorane biti po popularnih 10kn.

Dvije najvažnije novosti su da ovaj put neće biti grupa, već je predviđeno 4 sata penjanja za sve, što je zbog velike dvorane moguće napraviti bez gužvi na kakve smo navikli. Druga novost je da ćemo imati finale za najboljih 6 žena i muških PRO, koji će po sistemu svjetskog kupa imati 4 smjera za dodatni ogled u finalnom dijelu natjecanja. Napomena: u top 6 finalista spada najboljih 6 natjecatelja s subotnje tekme, dok nagrade dobivaju najbolji u ukupnom poretku nakon zbrajanja svih bodova.

Program natjecanja:
12:00h početak prijava
12:45h kraj prijava i obavezno slikanje za sve (u novim majicama)
13:00h početak natjecanja
17:00h kraj natjecanja i neslužbeni početak fešte
17:30h finale za top 6 žena i muških PRO
18:30h proglašenje pobjednika i službeni početak fešte
23:00h kraj službene fešte

Posebna napomena: ovog puta sve aktivnosti počinju točno na vrijeme, pa nemojte računati sa dosad standardnim kašnjenjima.

BLOK liga ima već nekoliko godina čast promovirati dvije tvrtke, Bim Sport i Petzl, te Iglu Sport i Ocun. Zahvaljujemo se sponzorima na njihovoj podršci i vrijednim nagradama:

Nagrade za ukupne pobjednike lige:

Žene:
1) Petzl uže Contact 9.8mm (60m) + torba za uže BolsaTikkina
2) Ocun Moonwalk crash pad
3) Petzl Tikka XP
4) Ocun vrećica za magnezij (velika)
5) Petzl Tikkina
6) Petzl Tikkina

Muški PRO:
1) Petzl uže Contact 9.8mm (60m) + torba za uže BolsaTikkina
2) Petzl Djinn Axess kompleti (6x)
3) Ocun Fingerboard + Ocun vrećica za magnezij (velika)

Muški HOBBY:
1) Ocun Moonwalk crash pad
2) Petzl Tikka XP
3) Ocun Fingerboard

U ukupnom poretku, najveća borba se vodi u muškoj PRO kategoriji – Niksi Kramarić (koji na BLOK redovito putuje iz Splita) zasad vodi, ali tek nekoliko bodova ispred Borne Čujića i Krešimira Morića, te Marka Rožmana koji u stopu prati vodeću trojku. Očekujemo zanimljivi okršaj u finalu!

Kod žena je pobjednica već riješena u mladoj nadi hrvatskog penjanja Jani Zoraj, dok je situacija za sljedećih 6 mjesta još uvijek otvorena, tako da i tu očekujemo zanimljive borbe za medalje.

Kod muške Hobby klase, neizvjesnu borbu za ukupnu pobjedu i ulazak u PRO klasu vode Fran Horvat i Matija Britve, dok je Marjan Lonjak gotovo pa osigurao treće mjesto.

Ekipa, vidimo se u subotu!

Blok_novi_ocun_logo