Od 11 do 21. listopada trojica  MLADIĆA ( PK Vertikalovaca) Toni Lovrec , Tihomir Rodeš – Stup , Igor Čorko – Deda i Sinek – Siniša Škalec  izZagreba,   u šest penjačkih dana ispenjali su 119 smjerova  ocjene 6a do 8a+…

Bilo je tu svega… penjalo se po sistemu dva dana penjemo jedan dan odmaramo… plaža ili bazen , roštilj, vožnja skuterom po otoku, kavica, piva, kiki riki…  šoping u penjačkim dućanima (možda se najde i kaj na sniženju)…
Svaku večer obavezna partija BELE – A tim ( čitaj sportaši ) protiv B tima
( rekreativci )  6 : 0

B tim – penje po zagorskom sistemu: kaj buš ti, bum i ja tako da penju svaki po 39 istih smjerova težine 6a do 7a . Uglavnom penju na pogled i to one koji su u vodiću označeni sa tri zvjezdice ili imaju notu, visine od 20 do 35 m. Najteže na pogled je 6c na RP 7a .

Sinek – popeo 19 smjerova od 6b+ do 7c najteže na pogled 7b, uglavnom penje na Fleš dok je 7c popeo 2nd.go ARENA  – sektor Spartakus . Probava jedan 8a za koji u vodiču piše da se obavezno mora popeti, ali to mu ostaje domaća zadaća za sljedeći dolazak na otok.

Deda – popeo 22 smjera od 6c+ do 8a+, četiri smjera  8a (od čega su dva na pogled), jedan 8a 40m sa 26 kompleta sektor Grande Grota (veli Sinek da sam dva preskočil … jebiga bila je frkica…) i drugi 8a – 45m u sektoru  Sikati Cave. Probava 8a+ od 55m ali pada na zadnjem spitu…. uspijeva  tek iz drugog pokušaja .

Ostalo je par željenih ali neispenjanih smjerova ali… i to je domaća zadaća za sljedeći dolazak    .
Stup  je kupnjom  NOVIH penjačica nagovijestio  podizanje forme za + više …. Nadao se više sreće  u kartama za B tim…Želja im je da, ako ništa drugo imaju više sreće u kartama i dar dobe pokoju partiju bele.

 

Iz pera djeda Čorka…

IMG_2099

IMG_2101

IMG_2119

IMG_2123

IMG_2131