Braća Levatić boravila su nešto više od 10ak dana u divnom nam penjačkom gradu Hrvatskog juga, Splitu. Usprkos čestoj kiši i velikom pressingu stalnog druženja na Matejuški, penjali smo podosta (u te smo svrhe propustili i ovogodišnji Vanka Regule, za što se nadamo da će nam Karma oprostiti ;-).

Splitska je penjačka scena već godinama najjača u Hrvata, a to se i vrlo dobro vidi po sve većoj razini penjanja tamo. Na nas je najveći dojam ostavila količina ljudi tamo koji penju 7c i više – čini se da ima više desetaka splitskih penjača koji ili dodiruju ili su već dobrano zagrizli u taj level. Naravno, i mi Varaždinci, koji  smo splitskoj sceni već godinama privrženi, ostavili smo svoj trud i kožu na njihovim stijenama i našem testiranju famoznog Gredinog Golden Standarda.

Kako to već sve češće biva, highlight puta dogodio se na vrškovima prstiju našeg asa Jure, koji je nakon nekoliko padanja pred štandom u 7c pokušajima na pogled, na kraju došao na svoje, te popeo u Rupotinama smjer Nostradamus (7c+) na flash, što je njegov nabolji uspjeh dosada u tom stilu penjanja. Naravno, dodao je k tome još nekoliko smjeri od 7a do 7c. 

Brat Pero je nakon bolder-bildanja u Fontu često bivao iznenaðen kako to odjednom smjeri pumpaju, no naposlijetku je uspio u on fight stilu popeti smjer Salona (7c), te još par lakših.

Što smo sve popeli, pogledajte u nastavku! (kad nabavimo koju sliku, stavit ćemo i njih).

Jurica Levatić stisnuo je:
Nostradamus (7c+) FL, Rupotine
Last Action Hero (7c), Rupotine
Veronikine Tajne (7b) OS, Rupotine
Nevera (7b), Markezina Greda
Balkan Boy (7a) OS, Markezina Greda
6 miseci (7a) FL, Markezina Greda
Bomba u glavi (7a), Markezina Greda

Perica je popeo:
Salona (7c), Rupotine
Nevera (7b) FL, Markezina Greda
Balkan Boy (7a) OS, Markezina Greda

Eto toliko od Braće Levatić na ovom našem roc-tripu! Veliki pozdrav još većoj Splitskoj sceni i prijateljima – vidimo se uskoro!

P.S. Mislim da je na vama s juga red da nam posjetite malo sjever i popnete koji smjer ovdje – imamo i mi par klasika za testirat! 😉