Vikend za pamčenje !
Legenda je ponovno roðena-
Jurica Levatić je ove nedjelje u Mišjoj peči popeo Mrtvaški ples – (8b) što je njegov drugi smjer ove težine !
Njegov se brat Perica Levatiću u francuskom Fontu ispaljuje na bolderašku dinamiku Une Exsplosion de Bonheur (7B) ! U Kompanju su izbušena i popeta dva nova smjerova by Igor Čorko ( Himalaya-sport, Petzl ) !

 Ostatak naravno u opširnije ……

Priča o Juri i Mrtvaku:

Jurica je smjer  prvi put probao 2008., a ozbiljnije  ga počel probavati 2009., dobro je išlo, ali je zbog problema s ramenom morao odustati. Prava ofenziva počela je tek ove sezone :). Činilo  se da bu išlo brzo, jer se osječal jači nego '09., ali svejedno mu je trebalo 6 izleta po 560km da ukopča taj štand. U par navrata bi došli, samo da bi našli stijenu tolko mokru od magle da smo se okrenuli i otišli. Jura posebno zahvaljuje  Čorku koji svaki vikend vozi tu rutu. Da nema njegovog entuzijazma, sigurno ne bi bili "lokalci" na
3 sata udaljenom penjalištu :).

Smjer je inače čisti power-endurance testpiece, oko 25 gibova bez pravog odmora (bar za Juru:), samo jedno mjesto di se može malo stati i namagnezijati. 

U nedjelju je bilo ful zima, oko 4-5 stupnja, a u inače punoj miškoj je bilo samo par nabrijanih naveza. Cijeli dan su se stiskali oko vatre i "roštiljali" ruke da vratiju cirkulaciju. Prvo je Juraj Govorčin iz Zagreba popel Bulu(7b+), pa su Pevec i Jura zaključili: "Mali je pokazal da se može penjat, sad je na meni red". "Uopće neznam kak mi je u 3. pokušaju uspelo prevladati pumpu i smrznute prste". Franček Knez je napisal "Gdje postoji volja, postoji put", valjda je imao pravo. 
Jura – asu – čestitke ! 🙂

Evo kako izgleda Mrtvaški ples.

Brat Pero aka. Leteči gemišt u subotu je u Fontu popenjal dinamiku
Une Explosion de Bonheur (7B), a kolko je drugačije penjanje tamo da se zaključiti iz toga da je prije toga na jedva popel La Cascade (4C), a bil je bezuspješan u sloperani Little Karma(6C). Pero veli "U Fontu ti bilo kaj može biti projekat".

Evo i 2. slike koje je Pero poslao, smjer Little Karma 6C:

Kompanj time:  u dobrom društvu u dva dana popeli  smo par ljepih smjerova, grijali se uz vatru a za to vrijeme je Čorko nabušil i popel 2 nova smjera : Nadrenalin (7b) i Alba (7c/c+) što u prijevodu s talijanskog na hrvatski znači "zora" 🙂

Definitivno vikend za pamčenje 🙂