Godišnje izvješće 2011.

Kako to već biva na isteku godine, dajemo pregled značajnijih dostignuća tokom 2011. godine. Kada se sve zbroji, za Pk Vertikal je 2011. bila vrlo uspješna godina. Više pročitajte u nastavku.Ova sportsko-penjačka godina jedna je od uspješnijih u povijesti kluba, zabilježili smo čak 8 uspona težine 8b, razina penjanja na pogled dignuta je na magičnih 8a, a sve skupa izgleda ovako: 64 smjera u rangu od 7c do 8a, od toga: 22x7c (6 NP), 15x7c+ (1 NP, 1 fleš), 15x8a (1 NP), 4x8a+, 8x8b. Brojci su doprinijeli, redom po broju smjerova: Igor Čorko (43), Jurica Levatić (12), Ljubomir Sakač (5), Perica Levatić (1), David Koljnrekaj (1),  Emil Mucko (1), te Vedran Juričan (1).


Impresivna je i lista smjerova popetih u velikim stijenama:

La Golondrina (7a NP, 200m), Dabarski kukovi; Come to Derwish (7b, 600m), Turska; Mezza Luna Nascente (7c, 270m), Turska; Srček (7c+, 350m), Anića kuk; Himalaya sport  (7c+, 350m), Anića kuk, prvenstveni, prvi uspon; Via Italia (8a, 230m), Dolomiti, Italia; Vint Ani do (8a, 350m), Dolomiti, Italia.

Ne treba ni spominjati da je lista gotovo u potpunosti djelo jednog čovjeka, naravno radi se o Igoru Čorku (Himalaya sport, Petzl), koji se još jednom smješta u sam vrh hrvatskog alpinizma.

Po prvi put u povijesti kluba bilježimo i značajnije aktivnosti u boulderingu. Naš francuski gastarbajter Perica nam iz kolijevke boulderinga, Fontainebleaua, donosi uspone do fb7B.  U nadi da će se i ta aktivnost jače razviti na sjeveru hrvatske kupili smo i klupski crash-pad.

Bili smo domaćini popularnog BLOK-a, a od natjecateljskih medalja vrijedno je izdvojiti: 2. mjesto u ukupnom poretku BLOK lige Jurice Levatića i pobjeda na BWSC-u Emila Mucka i Marka Marasovića s vremenom koje se opasno približava rekordu.

Tradicija održavanja lokalnih penjališta i otvaranja novih smjerova se nastavlja, penjalište Ljubelj je većim djelom sanirano, a klupska bušilica je opet najviše radila na Velikoj stijeni na Pokojcu. Ovdje možete vidjeti skicu s označenim novim smjerovima. Krajem godine počeli smo i s radovima na proširenju bouldera, koji će nadamo se uskoro biti privedeni kraju.

Pk Vertikal želi vam sretnu i uspješnu 2012.!

Komentiraj