Sony Ericsson Vanka Regule – omiljeni festival penjača, bajkera i ostalih "ekstremista" i ove se godine održava u mjestu Sutivan na otoku Braču od 10. do 17 srpnja.

Glavni i odgovorni vankaregulaš Ivo Ljubetić Šteka obavještava nas o zanimljivim i inovativnim  penjačkim disciplinama koje se održavaju ove godine.  Za detalje, klik na opširnije.Penjačka natjecanja na Sony Ericsson Vanka Regule festivalu i ove godine nude vrlo interesantan program. Penjači će se natjecati u dvije discipline:

Prva se održava već u srijedu 13. 7. 2011. u mjestu Ložišće, samo par kilometara od Sutivana. Nosi ime RUN&CLIMB, a znači da će penjači u zadanom vremenu od 2h 30min trebati obići što je više moguće zadanih penjačkih sektora i ispenjati što veći broj smjerova. Natjecati će se dvočlani timovi, a boriti će se za vrlo vrijedne nagrade koje osigurava Sony Ericsson. Prva nagrada iznosi 1000EUR, druga 500EUR, a treća 350 u robnoj vrijednosti.

Druga disciplina je boulder, a održava se u subotu 16.7. na plaži Bistrica u Sutivanu. Nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji su: 400, 300 i 100EUR za prvo, drugo, odnosno treće mjesto.

Sva ostala pravila,  informacije i raspored ostalih dogaðanja, koji izmeðu ostalog uključuju slekanje, kajak,  film festival i naravno obavezno partijanje svakodnevno :), možete naći na: www.vankaregule.com