Ovaj mjesec nastavljamo sa sjajnim vijestima! Padaju nove “b” ocijene: Čorko 8b u Golobovim pečinama, Labaš 7b na Pokojcu te najslađi, prvi 7b za našu Vanju Ilisić čijim usponom prekrižuje cijeli Ljubelj! ?

Nana i Vanjek pod Norcem, Ljubelj

Igor Čorko je već preletio većinu 8a-ova u Golobovima gdje mu paše omjer tehnike i snage na otvorenim krimpovima i kneebar-ovima. Prošle godine je spustio Mumindol na 8a+, smjer u središtu stijene koji završava preko fino nagnutog stropa te se ove godine okrenuo liniji do, Kovca mož. Glavni detalj ovog smjera je dojmljiv skok upravo u stropu stijene. Nakon svega par izleta, Deda ležerno riješava i ovaj smjer za koji ipak potvrđuje ocijenu 8b. Po propisu, već gleda dalje na slijedeću težu liniju, kojih mu je ostalo svega nekolicina na ovom fantastičnom penjalištu. Video uspona možete vidjeti na YouTube-u:

Ivica Labaš već neko vrijeme pokvačuje lokalne 7b-ove kojih sad već broji u duplim znamenkama! Ovoga puta pada jedan od pokojskih finjaka, Patuljci pojma nemaju, 18-metarna linija koja se proteže lijevim dijelom glavne rupičaste stijene. Kad se lokalci ulove u ovakvom tempu, to obično nagovješta dizanje levela pa pratimo dalje koji projekt Labaš pikira slijedeće…

A dizanje ocijene ovog puta nam javlja Vanja Ilisić, friško s kopčanja štanda Norca na Ljubelju! Ovo je bio Nanin zadnji projekt na penjalištu koje nosi dobar stil smjerova s krimpovima, dugim gibovima i preciznim nožištima. Iako je gotova s ovim dragim penjalištem, Nana već ima novoga posla na Vranjoj peći gdje projektira 7b Peti element u kojem izgleda solidno i sve se polako počinje slagati na mjesto.

Nana u Norcu, Ljubelj

Vanja se ovim usponom pridružuje Katici, Sari, Lei i Ani na listi ženskih 7b! Podsjetimo se, zadnji ženski (vertikalski) uspon Norca je bio Lein prije 2 godine, nakon čega je također ubrzo popela i Peti element pa ako je tu ikaj za prognozirati… 😉 Vrijedi itekako spomenuti da nam se ove sezone na penjalištima javljaju nove mlade nade: Jana Garojević, Lucija Jertec i Lena Popović s brzim usponima 6b, 6b+ i 6c na Pokojcu. Ovakvim tempom jure prema sedmicama i jedva čekamo vidjeti konkuriranje na težim linijama!

Čestitke Nani na dizanju levela i sretno na Vranjoj peći! ?