Iva Božić (HPD Mosor) i Jurica Levatić (PK Vertikal) jučer su na maratonu IX Rally 12h Climbing Terradents u Španjolskoj osvojili 2. mjesto u mještovitoj kategoriji!

Maraton u Španjolskoj odvija se već devetu godinu zaredom na tri najveće stijene u Terradentsima, a pravila ne zahtijevaju slobodno penjanje, već dolazak na vrh prije isteka vremena. Jura i Iva su uspjeli zadnje dvije dužine zadnjeg smjera ispenjati za manje od 15 minuta te su završili natjecanje po pravilima u 20:00h sa tri popeta smjera (valjda je ostalo nekaj sprinta u nogama od silnih godina BWSC-a 🙂

Eva Baeza (6a, 370m, stijena Amanita), kombinacija spitova i frendova
Mescalina (7a, 430m, stijena Bagasses), zaspitano sportski
Pere-Camins (6b/A1, 455m, stijena Roca Regina), kombinacija spitova i frendova

Dijelovi smjerova se tehničare od kompleta do kompleta, dok bi u drugim dijelovima trebalo postavlja frendove zbog povećih run-outova, što Jura i Iva nisu baš previše radili. Jurica je kao prvi penjao prva dva smjera, dok je u trećem smjeru vodstvo preuzela impresivna Iva Božić nakon Jurinih epizoda s grčevima 10 metara iznad spita. Kaže Jura da je “jako zanimljivo fajtati s grčevima u rukama i nogama kad je zadnje kaj si ukopčal 3 hrđava klina”.

Svaka čast Juri i Ivi na odličnom nastupu u Španjolskoj, i organizatoru Raffa Vadillo-u na organizaciji ovog odličnog eventa. Nakraju veliko hvala Nacionalnom Parku Paklenica što šalje hrvatske predstavnike na ovo natjecanje, ove godine Ivu i Juru.