S malo zakašnjenja donosimo vam godišnji izvještaj kluba za godinu 2013.

Protekla je godina bila izrazito plodna što se tiče aktivnosti u stijeni. Unutar kluba smo sakupili čak 67 uspona u rangu 7c do 8b+ (28X7c, 15X7c+, 17X8a, 4X8a+, 2X8b, 1X8b+). Posjetili smo brojna penjališta diljem Europe: Geyrik Bayiri u Truskoj, Verdon i Buoux u Francuskoj, a ekipa vertikalovaca istraživala je granitne stijene u Norveškoj u sklopu ekspedicije povodom obilježavanja 20. godišnjice GSS stanice Varaždin.

Bilježimo i odlične uspone u velikim stijenama:
– Igor Čorko: Non ci resta che piangare (8a, 250m), Dolomiti, Sellagrupe, Italija
– Igor Čorko i Ivan Vitez: Švedska ruta (6c/A0, 950m), Troll wall, Norveška
– Alan Rinkovec i Mario Musulin: Romsdalhorn northwest ridge (V, 400m), Norveška.

Prisustvovali smo i na brojnim natjecanjima u 2013. Krenimo redom za značajnijim rezultatima:
U ukupnom poretku BLOK lige, Jurica Levatić osvojio je 2. mjesto. Perica i Jurica Levatić popratili su sve tekme na Prvenstvu Hrvatske u boulderingu i osvojili 12., odnosno 5. mjesto u ukupnom poretku. Na bogatom programu prošlogodišnjeg BWSC-a u Paklenici pobijedili smo u gotovo svim mogućim kategorijama :): Marjan Lonjak (Trekiking Trail Jogging), Vanja Šomođi (Trekking Trail Ultra), Igor Čorko i Ivan Vitez (Penjački maraton, muška konkurencija), Perica i Jurica Levatić (Big Wall Speed Climbing), Roko Lončar i Sara Lovrec (Kids’ Speed), David Koljnrekja (Film festival). Osim toga, Marko Leljak osvojio je 3. mjesto u Trekking Trail Light, Anamarija Lovrec 3. mjesto (Kids’ Speed), Petra Bregović i Jurica Levatić 2. mjesto (Penjački maraton, mješovita konkurencija). Zvonka Gverić i Jurica Levatić kući su ponijeli srebrne medalje s popularnog natjecanja Sv. Krševan Open u Zadru. Na tekmi povodom otvorenja dvorane u Bregani, Ana Brodar je osvojila 2. mjesto, Zvonka Gverić i Marjan Lonjak 3. mjesto. Krajem godine održan je penjački maraton Marjan, gdje Jurica Levatić osvaja 2. mjesto.

Unutar kluba, prošle godine službeno je s radom započeo djelovati alpinistički odsjek AO PK Vertikal. Održana je alpinistička škola, koju je uspješno završilo 13 polaznika. Odsjek će škole organizirati na godišnjoj bazi.

Zahvaljujemo se članovima, simpatizerima i svima koji su doprinijeli radu kluba u 2013. godini. Neka nam 2014. svima zajedno bude još uspješnija!