Vertikalovcima će ovogodišnji "BWSC 2007"  itekako ostati zapamćen. Zašto?  Na prvome mjestu zbog rezultata,na drugom zbog ekipe  i zabave, zbog brazilskih plesačica te "Mišo Kovača"…..

       

Slike mozete pogledati u galeriji
 pod " BWSC 2007 "


Rezultati  muškog smjera Bwsc ( 180m ) :

1. Igor čorko & Ljubomir Sakač  –  28min 36sek
2. Jurica Levatić & Perica Levatić  –  40min 10sek
3. Boštijan Potočnik & Adnan Čatić  –  41min 19sek
4. Luka Mužek & David Koljnrekaj  –  1h 17min 38sek

Rezultati ženskog smjera Bwsc  (110m ) :

1. Sunčica Hraščanec & Biljana Težak  –  18min 36 sek
2. Tamara Zulim & Irena Palošek V.   –  23min 59sek
3. Lucija Brkan & Maja Božić  –  26min 43sek

 

 

    Ekipa u sastavu : Igor Čorko & Ljubomir SakaČ , Perica & Jurica Levatić, Luka Mužek & David Koljnrekaj prijavila se za ovogodišnji
          Mammut Big Wall Speed Climbing 2007.
   

     Već u srijedu smo otišli Pero, Jura i ja u Paklenicu. Dečki su se drugi dan ozbiljno primili «posla» i cijeli dan trenirali za BWSC dok sam ja ljenčaril i dangubil čekajući ostatak ekipe i svog partnera….
      Petak: odlazimo u kanjon i radimo jos jedan dobar trening u stijeni, dogovaramo nove taktike i ostale  izmisljotine tko će i kome postaviti pekmez pod gifove u detaljnoj dužini. 🙂  U hotelu nas je docekalo i više od očekivanog – « švedski stol » za večeru i doručak, bazeni, brazilske plesačice…… (Na to ćemo se vratiti kasnije).
     Subota: odjednom najezda Vertikalovca i drugih Varaždinaca u Paklenici! Puno,puno ostalih penjača, turista, komada i penzionera. Nalazimo se sa nasim super frendovima iz Splita i zajedno provodimo dan. 
     Nedjelja: nervoza, dlanovi su znojni a minute jako sporo prolaze… Ženski dio natjecanja je startao u 10h dok smo mi čekali do 14h30min. Izmeðu tog vremena, oko 13h se mogao pogledati atraktivan B.A.S.E. jump Dražena Pezera s Anića kuk (350m) . Prvi smo startali Luka i ja. Atmosfera «nabrijana»,  a navijačima svaka pohvala ! Stigli smo na vrh nakon 1h17min što je za Luku i mene iznimno dobar rezultat s obzirom da nam je za prvi uspon trebalo cca 6h. 🙂  Slijede Boštijan Potočnik i Adnan Čatić koji kasne 1m9sek za Juricom i Pericom Levatić ! Bilo je to napeto za gledati i za slušati .
Zadnji su startali Igor Čorko i Ljubomir Sakač – a o tome se nema kaj pisati – njihovo vrijeme govori sve – 28min 36sek !
To nije bilo «penjanje» nego superpenjanje ! Cool Čestitke svima nama ! 

 
Dodjela nagrada i fešta koja je uslijedila bila odlična. Zabava je krenula s karaokama : Meštar je postal legenda – Mišo Kovač – , bilo je tu i redara , poluprofesionalnih plesača i «breakdancera»,  brazilskih plesačica te jos jedan B.A.S.E. skok s mosta koje smo izveli Luka i ja …. Kako glupostima nikad kraja, oko ponoći  plesom je završio povelik broj ljudi u bazenu pa je došel striček – domar hotela – koji je rekela da bu zval i policiju ako ne odemo iz hotela…. ko da smo neznam kaj napravili… he,he…  Zabava se nastavila dalje na plaži do kasnih jutarnjih sati. Sljedeće godine nas bu striček opet videl, s još večom motivacijom, u jos večem broju i  s puno više snage…… See ya !