Dragi svi, evo nas opet u novim pustolovinama BLOKa! Nakon tajnog sastanka glavnog stožera, odlučeno je da se BLOK u devetoj sezoni vraća jači nego ikad.

Prije svega želimo zahvaliti našim sponzorima na dugogodišnjoj suradnji i potpori našoj ligi:
Bim sport – Petzl, Rock Empire 
Bim Sport već tradicionalno nagrađuje pobjednike Hobby i Pro kategorije natjecanja s odličnim i vrijednim Petzl Volta/Contact užetima, a ove godine u asortiman nagrada za rekreativce Bim Sport dodaje i Rock Empire opremu!

Iglu Sport – Ocun 
Iglu Sport već dugi niz godina pomaže BLOK ligu raznovrsnim nagradama, te nas ove godine po prvi put očekuje 5 pari Ocun Oxi penjačica, odnosno vaučera s kojim će neki od osvajača medalja pokupiti penje.

Ukupni fond nagrada prelazi 20000kn. Sponzori – naklon do poda!

Što se tiče samih natjecanja i dvorana, BLOK liga donosi još dvije novosti. Prva je da će ove godine otvorenje biti u Varaždinu u novoj dvorani gdje nas očekuje novo-dograđeni komad stijene. Još veća novost je da će svjetlo dana u četvrtom kolu ugledati sada već željno očekivana nova penjačka dvorana na zagrebačkoj sceni, The Hive. Stijena još nije otvorena za javnost, no prema naputku ekipe, na dovršenoj stijeni moći će odjednom penjati 15ak penjača.

BLOK ligu završavamo tradicionalno finalom u Fothii Velesajam, uz poseban event koji uključuje nove BLOK majice za sve natjecatelje i prijatelje lige, finalni okršaj za Pro i Hobby klasu, dodjelu nagrada ukupnim pobjednicima lige, te feštu koliko će već tko biti raspoložen nakon cijelog dana penjanja.

Kalendar sezone 2017:
20. 1. 2018. – Varaždin, nova dvorana
10. 2. 2018. – Lepoglava
24. 2. 2018. – Bregana
3. 3. 2018. – Zagreb The Hive
17. 3. 2018. – Zagreb, Fothia Velesajam (finale)

U planu je 5 natjecanja, od kojih se najbolja 4 boduju u ukupnom poretku. Postavljači smjerova se kao i prošle godina smiju natjecati. Ako mislite da time imaju prednost, javite se za postavljanje smjerova pa sami procjenite da li je tjedan dana fizičkog posla u tjednu prije natjecanja stvarno prednost 🙂

I posljednje, u BLOK ligi zadržavamo tri kategorije kao i prošle godine:
Pro – za sve ljude koji su popeli 7c smjer ili 7A bolder.
Hobby – za ekipu koja penje smjerove 6c do 7b+ i boldere 6B do 7A.
Rekreativa – za ekipu koja nije popela 6c smjer ili 6B bolder.

Pobjednici slabije kategorije iz prošlih godina se moraju natjecati u kategoriji više bez obzira na popete smjerove ili boldere. Kategorija se dodjeljuje prema all-time usponima, i unaprijed najavljujemo da neće biti popuštanja ako ste svoj jedini 7c popeli prije 10 godina. Imate mjesec dana da se vratite u formu 🙂

U svim pravilima ćemo se potruditi biti dosljedni, ali nemožemo garantirati da će nam sve poći za rukom. Molimo sve natjecatelje da prihvate falinge kao dio BLOKa, te da nam dođu veseli u duhu druženja i treninga!

Sretan Božić i ugodne blagdane želi vam BLOK ekipa. Vidimo se uskoro u Varaždinu!