Fotke s finala pogledajte ovdje . U nastavku vijesti možete pročitati osvrt na prvu sezonu BLOK-a te imate linkove na fotogalerije svih dosadašnjih tekmi.

Veliko hvala svima što ste sudjelovali i vidimo se opet u novoj sezoni najesen!


U prvoj sezoni Boulder lige od kontinenta održano je 5 natjecanja, u periodu od siječnja do lipnja, od otvorenja u Fothii, pa redom Podsused, Varaždin, Penjački centar Zagreb te finale opet u Fothii. Na svakoj tekmi bilo je izmeðu 30 i 50ak ljudi, dok je sezona imala ukupno 83 natjecatelja – 17 žena i 66 muških.

Odlike prve sezone BLOK-a su svakako opuštena i ugodna prijateljsko-kompetitivna atmosfera, sa spektrom smjerova za sve razine, od početnika do naših najjačih penjača. Takoðer, valja dodatno pohvaliti i visoku kvalitetu smjerova, za koje su zaslužni postavljači – Alan Križanić, Jurica Levatić, Ivan Pevec, Krešimir Morić, Jagor Čakmak, Igor Čorko, Vedran Juričan i Tomislav Habulin.

Prva sezona je bila jako dobro popraćena sponzorima, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo na velikoj podršci! Sponzori su bili redom: Vrhunac d.o.o. i Ethno_1 sa nagradama na otvorenju u Fothii, Himalaya sport, Matis d.o.o i Red Bull odlično su podržali tekmu u Varaždinu, te Penjački centar Zagreb i Mantle sa tekmom u PCZ-u.

Od prikupljenih startnina osigurane su BLOK majice za sve dosadašnje natjecatelje (svoju majicu možete pokupiti u Fothii ili se javite Juri).

Liga je odlično prihvaćena, kako sa brojem natjecatelja tako i sa gledateljstvom. Otvorenje je popratila i Hrvatska televizija, i nadamo se da će popularnost i razina BLOK-a dalje još rasti. Sljedeća sezona sprema se već na jesen – u planu je sa novom sezonom početi u 10. mjesecu ove godine. Želimo završiti drugu sezonu do početka trećeg mjeseca, da osiguramo dobar motiv za treninge kroz zimu i da ne krademo sunčane dane penjačima željnim prirode!

Nakraju treba zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju BLOK-a: prije svega Jurici Levatiću, koji je bio glavna organizacijska snaga ove lige, uz već spomenute odlične postavljače smjerova. Takoðer, veliko hvala svima koji su fotografirali tekme (Marko, Jagor, David, ekipa iz Bjelovara i ostali – sorry, neznam vas sve poimence!), i svima ostalima koji su na bilo koji način pripomogli da se ova inicijativa ostvari.

Fotografije sa dosadašnjih tekmi: Fothia(otvorenje), Varaždin, Podsused, PCZ, Fothia(finale). Ukupne rezultate pogledajte još jednom ovdje.

Za kraj, najveća hvala svim natjecateljima, ali i gledateljima, koji ste se svojim dolaskom podržali ovu ligu! Vidimo se svi skupa u sljedećoj sezoni!